Odbrojavanje do spektakla: Živimo taj san da će Hrvatska biti svjetski prvak

Hrvatska nogometna reprezentacija od 20 sati na stadionu Lusailu igra jednu od najvećih utakmica u svojoj povijesti, borba za drugi finale na svjetskim prvenstvima protiv velike Argentine., piše hrt.hr.

Osjećaj slavlja protiv Messija i njegovih suigrača našima je dobro poznat od prije četiri godine na putu do ruskog finala i bilo bi ga lijepo ponovno iskusiti. 

Hrvatska i Argentina dosad su odmjerile snage pet puta, a omjer je izjednačen: po dvije pobjede ima svaka reprezentacija, a jedan je susret završio remijem. Na svjetskim prvenstvima smo se susreli dvaput, omjer je izjednačen, ali uz 3-1 gol-razliku u koristi Vatrenih.

OSIJEK JE NA SVOJ NAČIN POŽELIO VATRENIMA SREĆU

10:01

Pogled na Osječki pješački most ususret nogometnoj utakmici Hrvatska – Argentina.

SVI SU UZ VATRENE

09:45

Korisnici Doma za starije osobe na Kantridi pripremaju se za večerašnju polufinalnu utakmicu, a kako to izgleda možete pogledati na videu ispod. 

HGSS UZ VATRENE

09:38

Spektakularan video podrške snimio je gospićki HGSS, a video su objavili na svojoj službenoj Facebook stranici.

UŽIVO IZ DOHE

08:59

S nestrpljenjem se iščekuje veliki ogled s Argentincima, a najnovije informacije iz Dohe donosi nam Edin Mahmuljin, naš reporter se javio uživo u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: 

– Prošetali smo jutros po našem naselju u Dohi, nema još kockica, ali svi koji su nas vidjeli, počeli su nam mahati i poželjeli su nam sreću. Što se tiče prognoza, mi se onako navijački nadamo da će biti pozitivan rezultat i da ćemo se plasirati u novo povijesno finale za Hrvatsku. Još uvijek nam je i dalje nevjerojatno da smo opet uspjeli doći u završnicu svjetskog nogometnog prvenstva. Tako velike zemlje poput Španjolske, Engleske, Njemačke, Portugala, Brazila, sve one su otpale, a mi smo još uvijek tu. Nadamo se i živimo taj san da Hrvatska može biti svjetski prvak. 

Hrvatsku očekuje velika podrška na tribinama, a uoči utakmice nastavlja se tradicija okupljanja ispred hotela Hilton, gdje su smješteni Vatreni: 

– Ogroman je interes navijača i nadamo se kako će doći ih doći u što većem broju, bilo je nekoliko tisuća, a mi se nadamo kako će se taj broj povećati. Ovi navijači koji su ovdje, oni su spremni, za sat i pol vremena sprema se okupljanje kod hotela Vatrenih, ta tradicija traje još od druge utakmice kada smo slavili. Izbornik Dalić inače ne voli taj šušur, želi da igrači žele mir, ali nakon što je osjetio da igračima paše ta podrška naših malobrojnih navijača, dopustio je da se nastavi s okupljanjem. Nakon puštanja te ogromne zastave i pjesme koja će se oriti, navijači odlaze u centar gdje će nastaviti s pripremam za utakmicu. 

Ipak, Argentina bi trebala imati znatno više navijača: 

– Oni su isto jako emotivni prema svojoj reprezentaciji navijaju iz srca, bit će to velika fešta, igra se na velikom, možda i najljepšem stadionu ovdje u Kataru, kapacitet je oko 80 tisuća, a prema najavama će biti oko 40 tisuća Argentinaca, oni su onako veseljaci, vole pjevati čitavo vrijeme, ali mi ćemo se potruditi nadglasati ih. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?