Dijaspora se vraća, gužve na granicama

Praznici kucaju na vrata, pred nama su Božić i Nova godina što je razlog za pojačan promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu.

Naime, ovo je već postala i tradicija na neki način, s obzirom da se veliki broj bh. građana sa adresom prebivališta u nekoj od zapadnih zemalja, vraća kući za praznike.

Iz BIHAMK-a je priopćeno da je pojačan promet vozila na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod.

Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Ono što je zanimljivo, svi koji se nakon 1. siječnja 2023. godine budu vraćali u države zapadno od BiH imat će samo graničnu kontrolu na granici između BiH i Hrvatske s obzirom da Hrvatska ulazi u Schengen od 1. siječnja.

– Bit će zanimljivo putnicima koji će već za blagdane dolaziti u Hrvatsku, odnosno ići će dalje prema istoku. Ovdje na Bregani još će biti granična kontrola, a kad se budu vraćali, više te kontrole neće biti. Kad dođu do mjesta gdje se sada obavlja granična kontrola, policajca neće biti u kućici. Kućice u prvom momentu ostaju, rampe će biti dignute i moći će se slobodno prolaziti – izjavio je za HRT Milan Kreš, voditelj smjene na GP Bregana.

Kontrole se od 1. siječnja pomjeraju na granice Hrvatske sa BiH, Srbijom i Crnom Gorom, piše Oslobođenje.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?