SRBIMA SMETA HRVATSKO SLAVLJE U LIVNU: ”Hrvati nikako da nauče lekciju ”

Nakon što je na svom drugom Svjetskom prvenstvu hrvatsku reprezentaciju odveo do druge medalje, Zlatko Dalić dočekan je u svom rodnom gradu Livnu. Nakon što je Dalić završio svoj govor, a pjevač Jole nastavio glazbeni program, grupa mladića na balkonu u neposrednoj blizini bine povela je skandiranje zloglasnog ustaškog pozdrava Za dom spremni. Mladići na balkonu su vikali “Za dom”, na što je veliki dio navijača na trgu odgovarao sa “Spremni!”.

O svemu tome su se raspisali i srpski mediji.

“Niti jedno okupljanje hrvatskih reprezentativaca ne može proći bez ustaškog pozdrava Za dom spremni. Nevjerojatno je da Hrvati nikako da nauče lekciju i da prestanu kopati po ranama srpskog naroda”, piše srpski Blic te navodi da su hrvatski navijači opet napravili skandal.

“Hrvati ne prestaju s provokacijama, sve se svelo na mržnju prema Srbiji”, piše srpski tabloid Alo te navodi da je grupa mladića na proslavi povela skandiranje Za dom spremni – zloglasnog ustaškog pozdrava.

“Pet tisuća Hrvata dočekalo je Dalića. Vikali su Za dom spremni. Grmio je ustaški pozdrav, a vijorile su se i zastave te su gorjele baklje”, stoji u naslovu članka srpskog Monda. “Dalić je održao pomirljiv govor, ali masa nije mogla bez skandiranja. Novi skandali Hrvata, novi ustaški pozdrav”, opisuje Mondo doček Zlatka Dalića u Livnu.

“Nova sramota Hrvata: Dalić dočekan ustaškim pozdravima u rodnom mjestu”, piše srpski Telegraf. “Dalić je u međuvremenu postao i počasni član Udruženja veterana IV. gardijske brigade iz Splita. Nije ni čudo s obzirom na to da je u Kataru uspjehe posvećivao samo braniteljima”, navodi Telegraf.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?