Shiffrin ispisala povijest i izjednačila se s Vonn, Ljutić do rezultata karijere

Mikaela Shiffrin pobijedila je u drugom veleslalomu voženom u Kranjskoj Gori te se ovom pobjedom izjednačila s legendarnom Lindsey Vonn po broju pobjeda u Svjetskom kupu, ovo joj je ukupno 82. pobjeda, a najbolji rezultat u ovoj disciplini ostvarila je i naša Zrinka Ljutić, piše hrt.hr.

Druga je na kraju bila Federica Brignone sa 77 stotinki zaostatka, treća je Švicarka Lara Gutt-Behrami sa zaostatkom od 97 stotinki. 

Današnja pobjednica Shiffrin imala je najbolje vrijeme prve i druge vožnje, dok je jučerašnja pobjednica Kanađanka Valerie Grenier na kraju završila šesta. 

Hrvatska je u Kranjskoj Gori imala samo jednu predstavnicu. Zrinka Ljutić je sa startnim brojem 46 sjajno odradila prvu vožnju i zauzela 23. mjesto. Odličnim nastupom po prvi put u karijeri je izborila drugu vožnju u veleslalomu.

Onako kao je završila prvu tako je započela drugu, hrabro i brzo, ali je pred kraj odskijala dosta sigurnije, a to se odrazilo i na končanom vremenu od 1:55.57 što je bilo na kraju dovoljno za ulazak u cilj kao peta. Na kraju je naša Zrinka završila na odličnom 19. mjestu.

Pogledajte drugu vožnju 18-godišnje Zrinke Ljutić u Kranjskoj Gori

U poretku veleslaloma vodi Talijanka Marta Bassino (380) ispred Shiffrin (300), no Amerikanka uvjerljivo vodi u ukupnom poretku s 1115 bodova, dok drugoplasirana Petra Vlhova ima 696.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?