Premijerno prikazan hrvatski animirani film “Cvrčak i mravica”

U kina stiže “Cvrčak i mravica”, jedan od najambicioznijih filmskih pothvata do sada u Hrvatskoj. Riječ je o prvom domaćem cjelovečernjem animiranom filmu rađenom u 3D tehnologiji, piše hrt.hr. 

Reakcije publike tijekom premijere u Kaptol centru bile su sjajne, obje dvorane su ispunjene smijehom i oduševljenjem djece i odraslih. Razloga za slavlje je mnogo. 

Naime ovaj film je obilježio početak filmske 2023. godine, a već je dogovorena distribucija u 40 zemalja diljem svijeta. Jedan od distributera bit će i HRT koji će biti i prva televizija koja će ga prikazati.

Puno je truda uloženo u ovaj film – čak 13 godina. Više od 150 profesionalaca iz čitavog svijeta je bilo uključeno u projekt.

Riječ je o 3D animaciji. Sam producent je istaknuo da nije riječ o filmu koji se gleda s 3D naočalama nego o samoj tehnici.

Film je baziran na Ezopovoj basni. Producentski par Krpan ga je odlučio napraviti kako bi ga poklonili svojoj kćeri koja je tada imala 5 godina, a nedavno je napunila 18.

Priča je to o cvrčku Ketu i princezi Antoneti. 

– Jako sam sretna što ovaj crtić ima songove. Najbolji dio, za kojeg bi voljela da i inače postoji u sinkronizacijama, je taj što sam partnera imala u sobi preko puta sebe, rekla je Tara Thallar koja je posudila glas liku princeze Antonete.

Zadovoljan dobivenim bio je i redatelj filma Luka Rukavina.

– 3D animacija je specifična, ali je donekle zahvalnija nego klasična animacija. Iz režijske perspektive naprosto nam daje više mogućnosti. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?