“Gvardiol bi mogao napustiti Leipzig, a za Livakovića je teško naći pravi klub”

Dinamo iščekuje transfere svojih bivših zvijezda Gvardiola i Olma „ko ozebli sunce”. Hajduk ponosan na prodaju Biuka, Ljubičića sprema se zaraditi na junioru Luki Vuškoviću. Svi ostali klubovi elitnog HNL-a tek sanjaju kakav unosan transfer i mirnije živjeli u nastavku sezone. Je li to zapravo prava slika naših klubova i domaćeg nogometa koji je donio broncu iz Katara. Pitamo to između ostalog naše komentatore Maria Zorka, a u Splitu nas čeka kolega Edo Pezzi, piše hrt.hr.

Gvardiol očito ostaje u RB Leipzigu do ljeta, nema jagme za LivakovićaPetkovićaIvanušeca?

– Kao prvo, nisam siguran da će Gvardiol ostati, možda su i prenaglašene izjave čelnika Leipziga koji govore da nema te cijene za koju bi prodali Gvardiola. Svatko ima svoju cijenu i to je astronomska cijena i ne nudi je bilo tko. To je Real Madrid i to bi bio nepovoljan rasplet za Dinamo jer on očekuje taj novac i o njemu ovise potezi Modrih dalje. Sigurno da ima zanimanja za sve naše reprezentativce, kaže Zorko, a zatim se osvrnuo na Dinamove igrače: 

– Livaković je na SP-u bio najbolji golman i za njega nije lagano pronaći klub, on je vratar koji zaslužuje najveće klubove i ‘jedinicu’. Za Ivanušeca ima interesa, a kod Petkovića je već upitno jer kad kupuješ ‘devetku’ onda očekuješ golove, Petković je drugi profil i sumnjam da on želi otići iz Dinama, ima svoj status i mora dobiti jaku ponudu da bi otišao, kaže Zorko. 

Zorko i Pezzi u Studiju 4
Foto: HRT / HTV

Što je problem kod naših transfera prodajemo li zapravo mlade igrače koji se trebaju razvijati kroz HNL i je li to model koji recimo imaju u Nizozemskoj Ajax ili PSV?

– Naši klubovi moraju prodavati, svi osim Dinama. Oni koji imaju puno novaca naprave krive poteze poput Chelseaja, pa sada žele starog trenera natrag. Hajduk ima sada četiri igrača koji koštaju puno, po četiri milijuna eura. Kako će to Hajduk namiriti, pa prodajom.  Pokazalo je vrijeme, sve što je Hajduk kupovao vani, svi oni sada igraju u četvrtim, petim ligama. Mi ne možemo napraviti onda rezultate takvom politikom, rekao je Pezzi. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?