Posljednja šansa za Vuškovića: Čeka se odluka Njemačkog saveza

Nastavlja se velika bitka za spas karijere mlade nade hrvatskog nogometa Marija Vuškovića. Nekadašnji igrač Hajduka, a sada njemačkog HSV-a već je dva puta bio pozitivan na doping kontroli i prijeti mu višegodišnja suspenzija, a moguće i zatvorska kazna, piše hrt.hr.

Vušković je prvo u kolovozu 2021. godine stigao na dvogodišnju posudbu u posrnulog njemačkog velikana, a zatim je sjajnim igrama oduševio tamošnju upravu koja ga je otkupila od Splićana. 

Kada se činilo da sve ide svojim putem, sredinom studenoga prošle godine šokantne vijesti stigle su iz Njemačke. Njemački nogometni savez (DFB) objavio je kako je mladi hrvatski nogometni reprezentativac Mario Vušković bio pozitivan na dopinškoj kontroli obavljenoj tijekom treninga. Iz DFB-a su dodali kako je Vušković bio pozitivan na EPO, odnosno krvni doping.

Vušković je nakon toga zatražio kontrolu “B” uzorka, a mjesec dana kasnije novi šok, na svojim službenim stranicama HSV je objavio da je došao i rezultat B uzorka te je i on bio pozitivan. 

Vušković i dalje tvrdi da nije uzimao doping, dok je HSV službeno rekao da je procedura testiranja doslovno nebulozna. Sportski direktor HSV-a Jonas Boldt kritizirao je postupke Antidopinške agencije. 

– Kad pogledate cijelu tu njihovu proceduru, pojavljuju se brojna pitanja. Spremni smo razjasniti situaciju, ali moramo dobiti i njihovu suradnju, rekao je Boldi za Magenta TV. 

Uputio je HSV i službenu žalbu jer su htjeli utvrditi autentičnost uzoraka urina na temelju kojih je Vušković bio pozitivan na zabranjenu supstancu. No iz NADA-e su odbili njihovu žalbu. Ipak, njemački list Hamburger Abendblatt piše kako je zapravo DFB nadležan za kažnjavanje i suspendiranje igrača pa se sada čeka odluka Saveza hoće li narediti NADA-i da potvrdi autentičnost Vuškovićevog uzorka na temelju DNA analize ili ne.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?