Horvat uoči Egipta: Čeka nas rat svih 60 minuta

Hrvatski rukometaši sutra igraju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu kojemu su domaćini Švedska i Poljska. Izabranike Hrvoja Horvata u 20.30 u Husqvarna Garden Areni u Jönköpingu čeka ogled prvog kola skupine G protiv Egipta, piše hrt.hr.

Egipat je na posljednjem Svjetskom prvenstvu, kojemu je bio domaćin, poražen u četvrtfinalu nakon lutrije sedmeraca protiv kasnijih svjetskih prvaka Danaca.

– Spremni smo, pripreme su dobro odrađene, ostao je još jedan trening danas navečer i kratki sastanak, ali sve što smo htjeli, odradili smo. Ostaje da se dečki dobro pripreme, da svaki ‘uđe u sebe’ i dovede se u najbolje stanje za sutrašnju utakmicu, rekao je hrvatski izbornik.

O sutrašnjem protivniku

– Egipat je reprezentacija koja ima široki roster, imaju dobru 6-0 obranu, moramo se koncentrirati na lijeve vanjske, ali naša obrana je spremna, pripremili smo se na njihove i individualne i kolektivne karakteristike. Ozbiljna su reprezentacija, organizirana i u fazi obrane i u tranzicijama i u napadu. Respektiramo ih maksimalno, ali smo i svjesni svojih kvaliteta. Egipat je najbolja reprezentacija koja ne dolazi s europskog kontinenta, pogledajte klubove iz kojih dolaze njihovi igrači, to vam sve govori. Čeka nas rat svih 60 minuta, moramo biti fokusirani i koncentriratni i onda neće izostati dobar rezultat, rekao je Horvat te pozvao navijače.

– U Švedskoj ima puno naših navijača, to nas veseli i daje nam dodatnu snagu. Naglasili smo sto puta da je naša reprezentacija ovisna o navijačima i još jednom iz pozivamo da nas podrže u što većem broju, to nam puno znači, poručio je izbornik Horvat.

Susret je najavio i reprezentativac Željko Musa.

– Vjerujem da je Hrvatska spremna. Odradili smo odlične pripreme, nije bilo ozljeda, hvala Bogu, dobro smo trenirali. U zadnjim utakmicama smo vidjeli što trebamo ispraviti, ozračje u ekipi je fantastično i svi jedva čekaju početak ovog svjetskog prvenstva. 

– Egipat je ozbiljan protivnik koji igra jako brzo i tu je bitno da se što bolje vraćamo u obranu, da radimo što manje tehničkih pogrešaka i da smo kompaktni u obrani. Ova utakmica je jako bitna za daljnje natjecanje.

– Svako prvenstvo je novi izazov, pritisak je uvijek prisutan, pogotovo kad se igra za hrvatsku reprezentaciju, očekivanja su uvijek velika, ali treba znati nositi se s tim i treba uživati u tom pritisku, jer kad poslije nešto napraviš, više si sretan nego bez pritiska, rekao je Musa.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?