Predstavljanje prvoligaša: Istra 1961 i Rijeka

U našem predstavljanju prvoligaša uoči nastavka sezone na red su došli Istra i Rijeka. Ono što je svakako obilježilo jesenski dio prvenstva prva je povijesna pobjeda Istre u gostima kod Rijeke, piše hrt.hr.

Momčad s Rujevice ulazi s novim stručnim stožerom, dok su se Puljani pojačali u napadačkom dijelu.

U Puli su mogli biti zadovoljni prvim dijelom sezone. Pet pobjeda, pet remija i šest poraza – pristojno šesto mjesto na ljestvici i možda proljetni dio u kojemu se navijači nadaju da neće morati strepiti.

– Nakon dugo godina možemo reći da se sve posložilo. Polusezonu smo uspješno završili, a moglo je bolje. Nadamo se sada minimalno 20 bodova i napraviti još veći uspjeh, kazao je Lovro Majkić, vratar Istre.

Istra se čini jačom nego u prvom dijelu prvenstva. Vratio se Matej Vuk, a potpisao je i Darwin Matheus – napadač iz Venezuele. Kao posljednji u Pulu je stigao još jedan napadač, Zoran Josipović, Švicarac bosanskohercegovačkih korijena. Odlaskom dvojice vratara Collaa Lučića dolazak Marijana Čorića bio je nužan.

– Očekujem teži drugi dio sezone. Neke momčadi su se prilično pojačale, ali i mi smo. Bit će teško jer će konkurenti reagirati na slabije izvedbe stoga će sada biti zahtjevnije, rekao je trener Gonzalo Garcia.

U načinu igre neće biti velikih promjena. Gonzalo Garcia ima postavljene mehanizme igre i to djeluje prilično dobro. Dokaz su i četiri utakmice pripremnog tunira u Medulinu. Pobijedili su Arsenal, ali iz Tivta, skopsku Makedoniju i gruzijski Kobi, a izgubili od Lokomotive u finalu. Istra je bila najefikasnija momčad turnira s 13 postignutih pogodaka. Dobra je to najava za utakmicu protiv Slaven Belupa u petak.

U susjednom Kvarneru druga priča. U Rijeci nisu zadovoljni prvim dijelom sezone. Na trenutke je to djelovalo prilično kaotično. Bez jasnog smjera, bez ideje.

Sve je počelo nejasnim slaganjem momčadi još na ljeto, a kulminiralo užasnom serijom od sedam poraza i dva remija od početka kolovoza do početka listopada.

– Svjesni su oni da je polusezona nije bila dobra i da smo ostali dužnici. Pokušat ćemo ovo proljeće gledati drugačiju Rijeku. Radili smo na fizičkoj spremi i taktici, u napadu će biti još vremena za napredak, ali glavno da smo u obrani čvrsti, kazao je Sergej Jakirović, trener Rijeke.

Uoči nastavka sezone trebalo je popraviti što se popraviti da. Stoga je očekivano bilo i prometno. Osim novog stručnog stožera, Rijeka se pokušala pojačati u svim linijama momčadi. U obranu se vratio Mato Stanić s posudbe u Varaždinu, došli su Goda Emir Dilaver u zadnji red i kao najnovije pojačanje desni bek – Portugalac Danilo Veiga. Tu je kreativni ofenzivni veznjak Niko Janković, te centralni vezni Emanuel Banda, zatim napadački orijentirani Deni JurićBruno BogojevićAntonio Marin. Rujevicu su napustili VučkićVukJurišić Lunetta

– Neće biti lako, trebat će nam vremena. Svi dečki koji su došli, dobro smo ih primili. Vjerujem da ćemo se brzo posložiti, kazao je Veldin Hodža.

Rijeci treba dobar ulazak u nastavak sezone, serija pobjeda jer nada sigurno postoji, možda i za četvrto mjesto. Na početku vrlo težak ispit. Osijek u Gradskome vrtu. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?