Tsitsipas: Moj san je postati “broj jedan”

Stefanos Tsitsipas ušao je u prvo finale Australian Opena pobjedom 7-6(2), 6-4, 6-7(6), 6-3 nad 18. nositeljem Rusom Karenom Hačanovom u petak, dok se Grk sve više približava svom snu – postati svjetski broj jedan, piše hrt.hr.

Tsitsipas, koji je tri puta pao u polufinalnoj fazi u Melbourne Parku, borit će se protiv favorita Novaka Đokovića ili Amerikanca Tommyja Paula za naslov.

Osvajanjem svoje prve Grand Slam krune u nedjelju Tsitsipas bi preuzeo prvo mjesto od Španjolca Carlosa Alcaraza, koji je odsutan s turnira zbog ozljede.

– Volio bih taj broj jedan, to je moj san. Ovo su trenuci za koje sam naporno radio, da mogu igrati u ovakvim finalima, ali finalima koja imaju veće značenje od samog finala. Borim se za mjesto broj jedan. San mi je iz djetinjstva da jednog dana postanem taj broj jedan, i sada sam jako blizu, kazao je 24-godišnji Atenjanin.

Igrajući po jakom suncu na Rod Laver Areni, finalista Rolamnd Garrosa 2021. pokazao je više mirnoće u ključnim trenucima meča.Tsitsipasa nije omelo ni što je u “tie-breaku” trećeg seta, kojeg je izubio, potratio dvije vezane meč-lopte.

– Već mnogo godina želim staviti grčki tenis na kartu svijeta, a ja i Maria Sakkari smo napravili nevjerojatan posao. Znam da Australcima to vjerojatno ne znači toliko jer su uvijek proizvodili igrače i uvijek su imali dobar udio vrhunskih igrača, ali budući da dolazim iz male zemlje poput Grčke, tako sam zahvalan što dobivam ovo finale.

U finalu će mu se vjerojatno pridružiti Đoković, koji se bori za rekordni 10. naslov Australian Opena i 22. Grand Slam turnir kako bi se izjednačio s Rafom Nadalom.

Ranije u petak, brazilski par Luisa Stefani i Rafael Matos pobijedili su Indijce Saniu Mirzu i Rohana Bopannu 7-6(2) 6-2 i osvojili finale mješovitih parova, a rezultat je označio kraj Mirzine Grand Slam karijere.

– Imala sam privilegiju vraćati se ovdje iznova i iznova, osvajati turnire i igrati neka sjajna finala, rekla je emotivna Mirza.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?