Lucija Smetiško četvrta u slalomu

Hrvatska paraskijašica Lucija Smetiško osvojila je odlično četvrto mjesto u slalomu stojećih na Svjetskom prvenstvu u paraskijanju u španjolskom Espotu, piše hrt.hr.

Nakon što je u veleslalomu bila šesta, 18-godišnja Zagrepčanka je u slalomu bila još bolja osvojivši odlično četvrto mjesto.

Zlato je, baš kao i u veleslalomu, osvojila Šveđanka Ebba Aarsjoe, druga je bila Francuskinja Aurelie Richard s 13 sekundi zaostatka, dok je broncu osvojila Njemica Andrea Rothfuss (+14.86).

Smetiško je nakon prve vožnje bila peta, ali je u drugom nastupu popravila plasman za jednu poziciju zaostavši 23 sekunde za pobjednicom.

– Zadovoljna sam četvrtim mjestom. To mi je najbolji rezultat na svjetskom prvenstvu. Staza je bila zahtjevna, čak trećina natjecatelja nije završila prvu vožnju. Bilo je sunčano i podloga je bila dobra. Odvozila sam nešto sigurnije, moglo je brže no i ovo je sasvim zadovoljavajuće, kazala je mlada paraskijašica, kojoj je ovo tek treće veliko natjecanje u karijeri nakon SP-u u norveškom Lillehammeru prošle godine, te Paraolimpijskih igara u Pekingu.

– Na dosta dugačkoj i zahtjevnoj stazi Lucija je odskijala odlične i vrlo pametne dvije vožnje. Sa malom dozom opreza, ali ipak dovoljno za odličan rezultat. To je najbolji hrvatski rezultat na Svjetskim prvenstvima do sada, kazao je glavni trener i izbornik Luka Dobrinić.

Na Svjetskom prvenstvu u para alpskom skijanju u španjolskom Espotu nastupilo je stotinjak natjecatelja iz 25 zemalja svijeta u sve tri kategorije: slijepi i slabovidni, stojeći i sjedeći. Hrvatske boje branila je Smetiško.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?