U Hrvatskoj počela nova kampanja “Postani policajac/policajka”: Što je potrebno za upis u policijsku školu? – video

Počela je nova kampanja “Postani policajac/policajka” kojoj je cilj promovirati to zanimanje i potaknuti mlade na upis u jedan od programa policijske škole. Kako bi se što bolje predstavili, proveli su novinarsku ekipu HTV-a akademijom gdje uče novi polaznici, ali i u ophodnju Zagrebom, piše hrt.hr.

Postati policajac za većinu mladih polaznika policijske škole bila je želja od malih nogu.

– Od malena mi je bila želja doći u policiju jer volim akciju, adrenalin i da mi je svaki dan drugačiji. Natječaj je zapravo moja mama prva vidjela pa me ona pitala ako želim probati, probala sam i eto upala sam, govori Lara, učenica 4. razreda Policijske škole “Josip Jović”.

S Larom je na školovanju još 600 kadeta. Nude im se dva programa – srednjoškolsko obrazovanje za učenike i prekvalifikacija za one starije od 28 godina. Uz vrhunsku fizičku spremu, od novih se polaznika, koje policija traži, očekuju i ove vještine.

– Moraju biti osobno dostojni za obavljanje posla policijskog službenika, moraju imati posebnu zdravstvenu sposobnost, posebnu motoričku sposobnost. Učenici nam moraju imati opći uspjeh, dobar u prvom i drugom razredu, odnosno moraju biti ocijenjeni iz ponašanja kao uzorni, rekao je Mario Bošnjak, načelnik Policijske škole “Josip Jović”.

Pranjić: Policajcu ništa ne smije biti teško

Dugogodišnji djelatnici postaje u Zagrebu i bivši učenici škole “Josip Jović” Ivana Vuković i Josip Pranjić, svoj posao ni za što ne bi mijenjali.

– Ne bi izdvajala nijedan poseban trenutak. Imamo dosta lijepih intervencija. Uvijek kada možete pomoći osobama to vam je već samim time uspješno riješena intervencija. Rekla bi da su najgori smrtni slučajevi, naglasila je Ivana Vuković, djelatnica I. policijske postaje Zagreb – Centar.

– Policajcu ne smije ništa biti teško. Vi prvenstveno morate voljeti ovaj posao i ako ga volite, onda vam ne smije ništa biti teško, naglasio je Josip Pranjić, voditelj sektora I. policijske postaje Zagreb – Centar.

Građani to prepoznaju i cijene, no, kažu nam, više ih vole vidjeti na ulicama kako šeću nego kako se voze u automobilu. Prisutnost policije i izravan kontakt – pružaju im dodatan osjećaj sigurnosti. 

Problema s upisom u novoj školskoj godini neće imati ni oni kandidati koji pokažu hrabrost, neustrašivost i požrtvovnost potrebne za obavljanje tog stresnog, ali plemenitog posla.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?