Najjača karika “narančastih”: Osjećam se fenomenalno u Šibeniku

Nogometaši Šibenika dobili su novog-starog trenera – Damira Čanadija, koji je zamijenio Marija Cvitanovića. Čanadiju je glavni cilj ostanak u prvoj ligi, a u tome bi mu trebao pomoći 27-godišnji čuvar mreže Lovre Rogić, piše hrt.hr.

Kao gostujući vratar, zaslužio je pljesak s poljudskih tribina, najbolji pojedinac u dresu Šibenika, koji je nedavno izabran i među 11 najboljih nogometaša HNL-a prema ocjenama kapetana klubova.

Lovre Rogić “vlasnik” je obrane sezone!

– 90 posto mojih prijatelja navija za Hajduk. Svi su komentirali tu obranu. Nitko nije komentirao pobjedu Hajduka, rekao je Rogić.


Nakon parade su mu čestitali Livaja i drugi hajdukovci. 

Najjača karika “narančastih” ove je sezone upravo vratar iz Vrane, koji je na Šubićevac stigao kao kadet. No, obilaznim je putem morao do šibenskih vrata.

–  S 22 godine sam branio u Biogradu 3. HNL jug. Bio sam u šestoj njemačkoj ligi, jedno lijepo iskustvo, no tamo sam igrao i radio i to mi je predstavljalo problem. 

Nakon povratka u Šibenik ozlijedio se – i “jedinicu” dao Labroviću, danas vrataru Rijeke.

– Svi znamo kakva je vratarska pozicija. Mi golmani moramo biti strpljivi i čekati svoju šansu, kaže Rogić.

– To je možda i jedan dobar primjer i mladim sportašima koji često žele stvari sad i odmah. Pa, ako nije baš tako, onda se znaju, kako mi kažemo, “štufati”, obeshrabriti, posustati, kaže Rogićev bivši trener Zoran Slavica.

Ali Lovre nije! Nedavno je napokon postao i kapetan. U klubu i gradu koji mu je drugi dom.

– Ušao sam u osmu godinu što sam u klubu i osjećam se fenomenalno.

Rogić je izabran i među 11 najboljih nogometaša u HNL-u prema ocjenama kapetana. Konstantnim izvedbama nagovještava mnogo, smatra bivši član Vatrenih i njegov bivši trener.

– Izuzetno pozitivno djeluje na momčad. Jako je fokusiran na zbivanja na terenu, stalno komunicira s ekipom, raspoređuje. Osobno se ne bih iznenadio kada bi Lovre jednoga dana završio i među reprezentativnim vratnicama, kaže Slavica.

Jedan preduvjet ima – iz zadarskog je kraja, poput Subašića i Livakovića! “Jedinica” Šibenika specifična je i po tome što nosi broj 95, s posebnim razlogom.

– Broj 95 nosim jer sam rođen 1995. godine, nešto iza Oluje. I s tim želim odati počast svim braniteljima koji su dali život za ovu domovinu, dodaje Rogić.

A navijači se nadaju da će Šibenik s Rogićem uspješno izići iz ovosezonske “oluje”!

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?