Leko uoči Rijeke: Radimo kao psi i čekamo da nas Bog pogleda

Nogometaši Hajduka u nedjelju, 5. veljače u sklopu 20. kola SuperSport HNL-a na Poljudu dočekuju Rijeku, piše hrt.hr.

Nakon pobjede nad Šibenikom i poraza od Istra 1961 u Puli, bit će to treća službena utakmica novog trenera Ivana leke na klupi Splićana. Na konferenciji za novinare uoči Jadranskog derbija Leko se prvo osvrnuo na pulski šok.

– Protivnik je bio bolji, potrebno je da ne zaboravimo taj osjećaj boli koji je nastao, da to nam bude motivacija za dalje. Utakmica nije ništa previše otkrila glede naših mana. Nismo previše pametniji sada ili prije tjedan dana. Imali smo dovoljno kvalitete za pobjedu, i na klupi i na tribini, bilo bi ružno, lažno i polukukavički tražiti izgovor da nam nedostaje igrača jer to nije istina, rekao je Leko.

U Puli je u 86. minuti, kod rezultata 3:0, uveo Nikolu Kalinića.

– U nogometu smo vidjeli da je gotovo tek kada sudac svira kraj ili kad se predaš. Na 3:0 nemaš velike šanse za preokret 10 minuta prije kraja, ali pokušali smo, u nogometu je sve moguće. Zato je ušao Nikola, zato je ušao Yassine, dok se igra treba nešto pokušavati.

Potom je prešao na Rijeku:

– Gledali smo dvije njihove utakmice u prvenstvu, dva teška gostovanja i četiri boda, po meni jako dobar rezultat. Novi trener donio im je novu energiju i organizaciju. Jednostavno su dobra ekipa. Mi planiramo biti bolji, naš plan B ili plan C je napraviti sve da naš plan A bude bolji. Nakon tri-četiri tjedna treniranja i nekoliko utakmica daleko je to od idealnog Hajduka kakvog želimo. Koliko god rezultat s Istrom 1961 bio očajan i loš, apsolutno nećemo gubiti glavu i nećemo ići u alibi rješenja. Bit ćemo mirni, nastojat ćemo biti bolji i kritični prema prikazanom na terenu.

Rekao je nešto o svojim osobnim dvojbama i izrazio želju da Hajduk igra napadački nogomet:

– Kada izgubiš utakmicu odmah se pitaš što je pametno, a što nije. Ja vjerujem da će dobar nogomet donijeti rezultat. Imam prijatelja i poznanika koji mi kažu “vrati se natrag, čekaj suparnikovu pogrešku, imaš Livaju i dobit ćeš”, ali ja idem dobiti jer smo bolji, a ne čekati protivnika, uvjeravam igrače da smo mi ekipa koja može diktirati tempo i prisiljavati protivnika na pogrešk kvalitetom naše igre. Budi pošten, radi kao pas i Bog će te pogledati. To je moj stav.

U kojim aspektima će pokupati poboljšati momčad?

– U mentalnim i karakternim segmentima, mi želimo rasti u svemu. Momci treniraju kao psi i taj pristup će nam dobiti puno lijepih stvari.

Pohvalio je Rijeku i najavio za kraj dobru utakmicu:

– Dobri su kao ekipa. Lagani su, mladi su i igraju bez respekta. Meni je to lijepo vidjeti. Napravili su dobar rezultat, zaslužuju svaki respekt, ali mi smo koncentrirani na nas. Trebala bi biti dobra utakmica u nedjelju. Mi znamo protiv koga ćemo igrati, imamo respekt prema protivniku, ali i mi smo dobri. Međutim, kada si bolji trebaš i zabiti gol.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?