Predsjednik ITF-a o budućnosti Davis Cupa

Od 12 dvoboja kvalifikacija Amerikanac David Haggerty, predsjednik Međunarodne teniske federacije (ITF), odlučio se za susret Hrvatske i Austrije i dolazak u Rijeku, piše hrt.hr.

– Veliko mi je zadovoljstvo biti ponovno u Hrvatskoj. Prvi put sam u Rijeci. Jučer sam bio u Opatiji, bilo je krasno, kao što je i cijelo područje oko Rijeke. Jako mi se sviđa, rekao je Haggerty u razgovoru s Lovorkom Magdićem za Hrvatski radio. 

Teniski dvoboj Hrvatske i Austrije jedan je od najinteresantnijih u ovoj fazi natjecanja.

– Apsolutno. U svakoj rundi pokušavam odabrati kamo ću ići i pomislio sam da bi moglo biti napeto u ovom susretu Hrvatske i Austrije, dviju velikih teniskih reprezentacija. 

Goruća tema o kojoj mnogi raspravljaju jest sustav natjecanja. Dojam je kako je javnost za stari, a tenisači naginju ovom novom. U takvim okolnostima postavlja se pitanje u kojem će smjeru ići ova situacija?

– Jako smo uzbuđeni zbog lanjskih rezultata, a i ova godina bi mogla biti dobra. Odgovaraju nam ovakve kvalifikacije za početak godine diljem svijeta, a onda će najboljih 16 biti zajedno u rujnu, potom i najbolji od najboljih na završnici u Malagi u studenom. Mislim da format funkcionira, igrači uživaju u njemu, navijači prate igrače i sretni smo onim što imamo. Ali nastavit ćemo tražiti napretke u formatu, ne samo Davis Cupa, nego i Billie Jean King Cupa. Sviđa nam se dio s igranjem kod kuće, odnosno u gostima, što imamo ovaj tjedan, ali i grupna faza gdje su momčadi raspoređene po gradovima diljem svijeta.

Vaše mišljenje o trenutnom stanju u tenisu?

– Mislim da je tenis u sjajnom stanju. Po broju igrača i pratitelja mislim da je jedan od triju najraširenijih sportova na svijetu. Dolaze nam neki novi igrači, ali još su uvijek aktivne i legende koje nastupaju na visokoj razini.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?