Novi izbornik je pun elana i želje za radom

Nakon učestalih rezultatskih posrtaja, u Hrvatskom rukometnom savezu vjeruju da će s novim izbornikom – kapetanom zlatne olimpijske generacije iz Atlante 1996. Goranom Perkovcem početi novi uzlet koji će našu izabranu vrstu vratiti u svjetski vrh, gdje smo je godinama s užitkom imali prilike gledati, za nju navijati, zbog nje se veseliti, plakati i skakati, piše hrt.hr.

1996. godina. Atlanta. Hrvatska osvaja olimpijsko zlato. Goran Perkovac bio je kapetan te legendarne momčadi. Povratak sjaja hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji njegov je glavni zadatak.

– Volio sam da tim bude jak, nikad nisam bio egoist. Inzistirat ću da funkcioniramo kao tim, ukoliko ima egoističnih igrača, oni kod mene neće igrati, kazao je Perkovac.

Vrlo jasnu viziju ima Goran Perkovac. Brz rukomet, bez zamjena obrana napad. Igrači koji igraju u oba smjera. Obrana bi trebala biti puna kontakta. Čvrsta i tvrda, a sve to trebalo bi pomoći i našim vratarima.

– Bitno je da uskladimo igru obrane i vratara, to nismo imali zadnje dvije, tri godine. Vratar je dobar kad je i obrana, to ne možemo promijeniti, rekao je. 

Prva dva zadatka pred novim izbornikom su nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo i borba za Olimpijske igre. Ogled s Nizozemskom je u ožujku, a prvi popis će pokazati puno toga.

– Vidjet ćete kad izađe, možda će biti interesantnih imena. Te koje izaberem u prvim akcijama, mogu vam obećati da će ostati duže vremena, dodao je Perkovac.

Očito Perkovac vraća staro pravilo: U reprezentaciju se teško ulazi, a još teže izlazi.

Izbornik je pun elana, pun želje za radom. 20 je godina prošlo od kada je hrvatska osvojila naslov svjetskih prvaka u Portugalu. Uoči te 2003. godine naš reprezentativni rukomet je bio u velikim problemima. Možda i u većim nego danas – pa je sve na koncu bilo dobro. Želimo Goranu Perkovcu i našoj reprezentaciji sličnu renesansu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?