Sin izraelskog premijera: ‘Kritizirati Georgea Sorosa nije antisemitizam’

“Kritizirati Georgea Sorosa nije antisemitizam”, rekao je izraelski kolumnist, radijski voditelj i sin izraelskog premijera Yair Netanyahu na MCC konferenciji u Budimpešti.

Tijekom panel rasprave pokrenuto je pitanje Mađarske koja je označena kao antisemitska zbog postera koji povezuju američkog financijera mađarskog porijekla Georgea Sorosa s ilegalnom migracijom. Reagirajući na to, sin izraelskog premijera Benjamina Netanyahua rekao je da kritiziranje Sorosa nije antisemitizam, jer milijarder nanosi vrlo ozbiljnu štetu Izraelu, “jedinoj židovskoj državi”. Na primjer, financiranjem antižidovskih,  i propalestinskih nevladinih organizacija koje uništavaju izraelsko društvo iznutra, kazao je.

Prema Yairu Netanyahuu, u zapadnom svijetu, “osobito u Izraelu”, prevladavaju ljevičarski mediji, dok je veliki dio stanovništva židovske države, na primjer, konzervativan, a postoji i potražnja za desnim medijskim sadržajem, piše Hungary today, a prenosi narod.hr.

Netanyahu također vjeruje da društveni mediji nisu u potpunosti demokratski jer su najveće platforme u rukama nekoliko vlasnika. Rekao je da “najradikalnije, najluđe” lijeve ideje – uključujući i onu da državama ne trebaju granice – postaju mainstream, dok se suprotstavljene ideje većine označavaju kao ekstremističke.

Prema njemu, u 2023. ljevica i desnica neće se sukobiti oko o socijalizma i kapitalizma, već oko međusobno povezanih globalnih elita u svakoj zemlji i lokalnim običnim ljudima i radnicima koji zastupaju interese vlastite zemlje. “Desnica predstavlja stvarnu demokraciju”, rekao je.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?