Kane: Posebna večer za mene

Harry Kane se pogotkom u pobjedi protiv Manchester Cityja upisao u povijest Tottenhama postavši najbolji strijelac kluba s 267 golova, ali i stigao do brojke od 200 golova na ljestvici najboljih strijelaca Premier lige, piše hrt.hr.

Nakon utakmice napadač Spursa izjavio je da je postati Tottenhamov rekorder svih vremena za njega nešto doista posebno.

– Teško je to opisati riječima. To je čaroban trenutak. Toliko se o tome pričalo posljednjih nekoliko tjedana. Posebna je stvar to učiniti pred domaćim navijačima i to u tako velikoj utakmici protiv jedne od najboljih momčadi, rekao je Kane nakon utakmice.

Kane je s 267 golova srušio klupski rekord koji je više od 50 godina držao Jimmy Greaves. Greaves je za londonski klub igrao od 1961. do 1970. godine zabivši 266 pogodaka u 379 nastupa. Kaneu je za rekord trebalo 416 utakmica.

Osim toga, pogodak Cityju bio je i Kaneov 200. u Premier ligi i jedini je uz rekordera Alana Shearera (260 golova) i Waynea Rooneyja (208) koji je probio granicu od 200 golova. No, Kane je ipak srušio jedno Shearerovo postignuće – u 31-godišnjoj povijesti lige napadač Spursa je najbrže stigao do broja od 200 golova budući da je nekadašnjem napadaču Newcastlea za to trebalo dvije utakmice više.

Kaneov suigrač Heung-Min Son, koji je tijekom zajedničkih sedam godina u Tottenhamu sudjelovao u brojnim Kaneovim pogocima, izjavio je kako je sretan zbog rekorda i nada se da bi mogao srušiti i Shearerov rekord.

– Ovo je za njega velika čast, sretan sam što sam, igrajući s njim gotovo osam sezona, i ja pomogao da ostvari ovaj nevjerojatni rezultat. Nadam se da ću mu i ubuduće moći pomoći, mislim da može srušiti Shearerov rekord, rekao je južnokorejski nogometaš.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?