Ćorić: Davis Cup mi je dobro došao, a ove dvije pobjede kao šlag na tortu

– Stvarno mogu reći da samo odigrao jako, jako dobar meč. Kad su bili bitni trenuci ja sam išao agresivno po poen, s obzirom na to da imam tendenciju da se povučem kada je bitno. Danas to nije bio slučaj, rekao je Borna Ćorić nakon što je pobijedio Dominica Thiema za treći bod i slavlje Hrvatske protiv Austrije u Rijeci, piše hrt.hr.

Jedini lošiji gem odigrao je pri vodstvu 4:3 u prvom setu, kad je jedini put izgubio servis.

– Malo mi je pala koncentracija. Promašio sam jedan ‘zicer’, on odigrao jedan dobar poen, pa je naišla panika i nekako se nisam snašao. Nadao sam se da će naš par pobijediti, ali sam profesionalno napravio pripremu za meč. Bio sam spreman, ostao miran i na kraju se isplatilo.

Ističe kako mu je ovaj tjedan s Davis Cup reprezentacijom izvrsno došao.

– Teško mi je pao poraz na Australian Openu. Jako sam puno uložio truda zadnjih 5-6 mjeseci. Htio sam pokazati sam sebi da mogu napraviti dobar rezultat. Bio sam razočaran nakon toga. Davis Cup mi je dobro došao da se malo utreniram, a ove dvije pobjede kao šlag na tortu. Puno mi je lakše krenuti u nastavak sezone. 

Izbornik Vedran Martić prokomentirao je još jedan veliki uspjeh naših tenisača:

– Težak meč protiv Austrije, Dominic Thiem je stigao, no uspjeli su i jedan i drugi Borna pobijediti ga. Ivan Dodig se morao priključiti u meč parova. Bio je izjednačen, imali smo puno šansi, ali ih nismo iskoristili. Onda je došao Borna, naš prvi igrač, i odradio posao. Drugi set fantastičan. Radujem se nastavku sezone da vidim kako će Borna nastaviti dalje. 

Hrvatska je izborila plasman u prvi krug završnice, koji je na rasporedu od 12. do 17. rujna. Igrat će se ponovno u četiri skupine s četiri sudionika u svakoj, a do sada je poznato 14 od 16 sudionika. Uz lanjske finaliste Kanadu i Australiju, te Italiju i Španjolsku koji su dobili pozivnice, prolazak su izborili Hrvatska, Francuska, SAD, Švicarska, Velika Britanija, Srbija, Južna Koreja, Švedska, Nizozemska i Finska, te pobjednici susreta Čile – Kazahstan i Portugal – Češka.

Za otprilike mjesec dana bit će poznata četiri domaćina skupina (pretpostavlja se da će među njima biti Španjolska i Italija), a prema posljednjim informacijama veliki su izgledi da će se među njima naći i Hrvatska, odnosno zadarski Višnjik.

– Bilo bi odlično da budemo domaćini. Nisam se tome nadao, a ako budemo kod kuće to je plus za nas. Ne moramo putovati i imat ćemo podršku s tribina. To bi bilo odlično i za reprezentaciju i za razvoj hrvatskog tenisa, dodao je Martić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?