“Naš rukomet uskoro se vraća na vrh, a ja želim biti sljedeći izbornik”

Nakon još jednog neuspjeha hrvatske muške rukometne reprezentacije među potencijalnim kandidatima za izbornika spominjao se Slavko Goluža, bivši kapetan koji je kao igrač bio sudionikom svih najvećih uspjeha, ali i bivši izbornik s kojim je reprezentacija osvojila posljednju medalju na Svjetskom prvenstvu, piše hrt.hr.

Bila je to bronca davne 2013. godine. Goluža je sedam godina izbivao iz hrvatskog rukometa, no nedavno se vratio kao trener PPD Zagreba. Za sada će izbornički mandat još pričekati, ali Goluža je, uz podršku Perkovcu, već istaknuo kandidaturu za njegova nasljednika.

– Ja sam se šest ili sedam godina izolirao od komentiranja uvijek kad netko nazove, ne želim komentirati jer svatko radi najbolje što zna i može. Zahvalio sam se Červaru i u ovom trenutku ne želim biti kandidat, ali moram reći da sam se prijavio za sljedećeg izbornika. Mislim da je to moja obaveza, da je to obaveza zbog rezultata koje sam postigao s reprezentacijom i s klubovima koje sam vodio. Osvojene tri medalje u godini dana, to nije mala stvar. Predanim radom , velikim srcem kojim sam vodio reprezentaciju mislim da je moja obaveza da se već sada kandidiram za sljedećeg izbornika, rekao je u razgovoru za HTV.

Vjeruje li Goluža u brz povratak Hrvatske u svjetski vrh?

– Ja vjerujem. Ja sam taj koji daje maksimalnu podršku našem izborniku, čuli smo se, izmjenili par poruka. “Peki” je u gužvi, ali vjerujem da će iskoristiti svaku priliku da kontaktira igrače i trenere gdje su mu nosioci igrači u klubovima. Nije mu lako, ima puno posla i mislim da će tek sada osjetiti kakav je pritisak biti izbornik u Hrvatskoj, smatra novi trener PPD-a.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?