“Medalje koje će osvojiti ruski sportaši su medalje krvi, smrti i suza”

Ukrajina je zaprijetila bojkotom Olimpijskih igara u Parizu ako se sportašima iz Rusije i Bjelorusije dopusti natjecanje, a i baltičke zemlje su nagovijestile da bi također mogle bojkotirati Igre, piše hrt.hr.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) prošlog je tjedna objavio da bi sportašima iz dviju zemalja, koji se zbog rata ne mogu natjecati u europskim kvalifikacijama, moglo biti dopušteno da osiguraju plasman na azijskim kvalifikacijama. Ako se kvalificiraju, natjecat će se u Parizu kao neutralni sportaši, bez zastava i himni, što je dio sankcija MOO-a protiv njih.

Tim povodom svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Ukrajinac Oleksandr Usik obratio se predsjedniku MOO-a Thomasu Bachu preko Instagrama.

– Ja sam ukrajinski sportaš. Osvojio sam olimpijsko zlato u boksu 2012. Ja sam trenutačni svjetski prvak u teškoj kategoriji i zovem se Oleksandr Usik. Želite dopustiti ruskim sportašima da se natječu na Olimpijskim igrama? Ruske oružane snage napale su našu zemlju i ubijaju civile. Ruska vojska ubija ukrajinske sportaše i trenere te uništava sportske terene i dvorane. Medalje koje će osvojiti ruski sportaši su medalje krvi, smrti i suza, poručio je Usik. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?