Zorko: Veliko poniženje za Mislava Oršića

O novostima u Maksimiru, ali i o rezultatskoj krizi Hajduka u emisiji Studio 4 govorio je Mario Zorko. Je li klima u svlačionici Dinama ugrožena upravljačkim ratovima u klubu?, piše hrt.hr.

– Treba reći da ono što se događa ne smije biti alibi za ono što su igrači pokazali u prve tri utakmice nastavka prvenstva. Igrači su profesionalci, vrhunski su plaćeni za ono što pružaju, a objektivno u tri utakmice su odigrali dobro poluvrijeme, odnosno 60 minuta protiv Lokomotive. Igrači ne mogu biti izuzeti iz svega, sve čuju, sve vide, imaju menadžere koji su interesno povezani, međutim to se ni u kojem slučaju ne bi trebalo odražavati na izvedbe na terenu. Dinamo je vrlo neuvjerljiv na početku nastavka prvenstva.

Čini se da i Mislav Oršić i Dinamo mogu zajedno žaliti zbog transfera u Southampton.

– To je veliko poniženje za Mislava Oršića ono što mu se sad događa u Southamptonu. Da jednog reprezentativca treće reprezentacije svijeta jedan petorazredni engleski trener stavlja u drugu momčad, posljednje momčadi Premiershipa. Ne mislim da je to čak slučajno, iako može biti slučajno jer nemojmo zaboraviti vlasnik tog kluba je koliko vidimo posrnuli tajkun iz Srbije. Sumnjam da bi trener na svoju ruku donosio takve odluke. Potpuno je neprihvatljivo. To je prije svega greška menadžera i onih koji su ga savjetovali i vodili da su potpuno krivo procijenili situaciju. Poniženje je već to što su Englezi platili Dinamu 6 milijuna eura i onda kupe za istu poziciju anonimnog igrača iz Francuske za 25 milijuna. Na najvećem gubitku je Oršić i hrvatska reprezentacija.

Uključuje li se u borbu za kormilo modrih i treće struja i stoji li na čelu te opcije Zvonimir Boban i Dario Šimić?

– Dario Šimić je želja čelnika Dinama, Mirka Barišića i Krešimira Antolića. Šimić u bilo kojoj funkciji bi bio veliki dobitak za Dinamo. 

“Ne sumnjam da će se Hajduk dignuti”

O borbi za titulu prvaka, ali i suđenju u SuperSport HNL-u:

– Daleko je do titule prvaka. Leko zasad nije imao rezultate, no Hajduk i svi navijači Hajduka su jedva čekali njegov povratak. Ne sumnjam da će se Hajduk dignuti, proigrati s Lekom i ući u seriju. Dinamo se također mora probuditi, nije kapitalizirao loše rezultate Hajduka na početku. Predugo pratim nogomet da pomislim da su to greške i da se slučajno mogu svirati dva nepostojeća kaznena udarca za Hajduk. Što bi se dogodilo da je bila obrnuta situacija? Da su odluke nanesene na štetu Hajduka. Mislim da bi upravo bili prosvjedi protiv cijelog vodstva HNS-a. Mislim da se posljednjih sezona Hajduk ne može žaliti na suđenje, ali nije ni jasno kako je odjedanput 10 ljudi koji sudjeluju u suđenju na svakoj utakmici, a ne vidi se napredak. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?