Belgija još čeka bivšeg trenera Leipziga

Planovi Belgije da imenuje Nijemca Domenica Tedesca za novog izbornika i dalje su na čekanju zbog pregovora o ugovoru s njegovim bivšim klubom RB Leipzigom, ali izvori iz Belgijskog nogometnog saveza rekli su da očekuju da će se stvar riješiti u roku od tjedan dana, tvrdi Reuters, prenosi hrt.hr.

Tedesco (37) je pristao zamijeniti Roberta Martineza na ugovoru do Svjetskog prvenstva 2026., ali nije mogao potpisati dok pregovara o ostatku svog ugovora u bundesligašu Leipzigu. Tedesco je otpušten u rujnu, ali još uvijek ima pravo na procijenjenu plaću od milijun eura, a također će zaraditi dodatnu isplatu bonusa ako klub osvoji Bundesligu.

Leipzig je trenutno četvrti na ljestvici Bundeslige, četiri boda iza vodećeg Bayerna Münchena nakon 19 kola.

Belgijski Savez je uvjeren da će Tedesco imati dovoljno vremena da se pripremi za njihovu uvodnu utakmicu kvalifikacija za EURO 2024. protiv Švedske u Stockholmu 24. ožujka. Belgija ima prijateljsku utakmicu protiv Njemačke u Kölnu četiri dana kasnije.

Martinez je otišao nakon što je belgijska hvaljena momčad ispala u prvom krugu Svjetskog prvenstva u Kataru i nedavno je imenovan izbornikom Portugala.

Tedesco, koji je rođen u Italiji, ali je odrastao u Njemačkoj, također je trenirao Schalke 04 i Spartak iz Moskve.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?