“Stop nasilju nad ženama”: Najavljeni prosvjedi povodom incidenta u hotelu “Jablanica”

Link na izvornu vijest

Slučaj Amira Džafića, vlasnik hotela “Jablanica”, koji je i utorak brutalno pretukao svoju zaposlenicu izazvao je brojne reakcije u javnosti.

Podsjećamo, do napada je došlo nakon svađe zbog plaće.

Najviše reakcija je stiglo od žena koje su žestoko osudile napad na mladu pravnicu. 

Na Facebooku su osvanule objave građana kako pozivaju na prosvjede povodom nastalog incidenta.

Elvedina Alić, predsjednica udruženja žena Nera iz Konjica je u razgovoru za portal “Avaza” istakla kako je ženska solidarnost dovela do organizacije prosvjeda.

– Priključila su se i udruženja širom BiH i daju podršku ovim prosvjedima, ali u javnost nećemo izlaziti dok ne budemo imali točnu informaciju o lokaciji i vremenu održavanja – kazala je Alić za portal “Avaz”.

Borba protiv nasilja nad ženama
Kako je istakla motiv prosvjeda je borba protiv nasilja nad ženama.

“Mi žene BiH stojimo uz ovu žrtvu nasilja i obećavamo da ćemo budno pratiti suđenje nasilniku”, “Žene Bosne i Hercegovine podignimo svoj glas protiv nasilja nad ženama!” neki su od brojnih komentara podrške na Facebook-u.

Bojkotiraju i hotel “Jablanica”
Na društvenim mrežama žene širom Bosne i Hercegovine su pružile podršku uposlenici hotela “Jablanica”.

Također, Udruženje žena “Most” Jablanica je pozvalo sve turiste putnike namjernike, sportaše, udruženja, pojedince, a posebno žene Jablanice da bojkotiraju sve usluge hotela Jablanica.

Objava “Stop nasilju nad ženama”: Najavljeni prosvjedi povodom incidenta u hotelu “Jablanica” pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?