Novi rok za Vladu HNŽ – jesen

Link na izvornu vijest

Formiranje izvršne vlasti u Hercegovačko-neretvanske županije, sigurno je, pričekat će jesen. Za sada je jasno da niti jedan od blokova koji bi trebao sa HDZ-om BiH stvoriti dvotrećinsku većinu u županijskoj Skupštini nema dovoljan broj ruku za to.

Na sastanak koji je u Mostaru sazvan na inicijativu HDZ-a 1990 odazvali su se predstavnici SDP-a i NiP-a, dok su izostali iz HDZ-a BiH i HRS-a – piše Oslobođenje.

– Nastavili smo niz sastanaka o formiranju vlasti, a to je na programskoj priči i u dobroj mjeri nas koji smo se odazvali sastanku, SDP, NiP i HDZ 1990. Usuglasili smo taj programski dio. Ima tu još nekih nesuglasica, ali u biti je sastanak bio konstruktivan i dobar. Smatram da više nitko nema luksuz da se ne odaziva na sastanke. Znate da u prošlom sazivu nismo formirali Vladu, a skoro je prošla godina novog mandata bez formiranja Vlade, rekao je Ismet Lulić, predsjednik Županijskog odboa SDP-a HNŽ-a.

Izrazio je nadu kako će se u sljedećem periodu situacija promijeniti i da će se svi odazivati na sastanke i dogovoriti, te da će HNŽ dobiti novu Vladu. Ne vjeruje kako će građani dozvoliti da i ovaj izborni ciklus nemaju implementirane rezultate izbora.

Džafer Alić iz SDA, zamjenik predsjedavatelja Skupštine HNŽ-a, mišljenja je kako su se vratili na početne pozicije, u smislu da se razgovori o formiranju Vlade pokrenu od stranaka koje su dobile najveću podršku građana, te da je to “jedno prirodno i demokratsko stanje”.

– Smatram da bi trebali preuzeti odgovornost prvo HDZ BiH koji ima 11 zastupnika, a potom i SDA koja je u bošnjačkom korpusu dobila najveće povjerenje (sedam mandata; op. a). Trebali bismo uozbiljiti razgovore i krenuti prema realizaciji. Treba okupiti većinu koja bi zajednički riješila naše programe koje smo predstavili građanima u predizbornoj kampanji, a iza kojih treba da stanemo, kazao je Džafer Alić.

Oslobođenje

The post Novi rok za Vladu HNŽ – jesen appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?