Rekordno izdanje Duvanjske desetke: Imoćanin i Zagrepčanka odnijeli pobjedu

Link na izvornu vijest

Završena je Duvanjska desetka 2023. Pobjednik je Ivan Dračar, a u ženskoj konkurenciji Marija Vrajić.

U subotu je u Tomislavgradu trčana 9. Duvanjska desetka koja je ujedno drugo državno prvenstvo BiH te prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine na 10 km.

Deveto izdanje

Deveto izdanje Duvanjske desetke okupilo je rekordan broj sudionika (270 s brojem i više od 30 sudionika koji nisu stigli podići startni broj), prenosi Tomislavcity.

Natjecatelji su pristigli iz 12 zemalja: BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Njemačke, Italije, Cipra, Ghane, Kenije, Saudijske Arabije i Norveške.

Pobjednik Duvanjske desetke u utrci na 10 km je Imoćanin Ivan Dračar, član HAAK Mladost iz Zagreba koji je bio najbrži i prošloga izdanje ove utrke. Drugi je bh natjecatelj Mladen Samardžić (32:39) iz AK Marathon Brčko, a treći je Emir Hastor iz AK Goražde (32:57) koji je treće mjesto osvojio i u utrci 2022.

Dračaru je ujedno postavo novi rekord staze s 32:06.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Marija Vrajić iz AK Maksimir, R Hrvatska, druga je bila Dijana Manđeralo iz AK Runners Livno/Ak Fit, a treća Danijela Kuna iz AK Puls Tomislavgrad.

Trojica najbržih Duvnjaka u utrci na 10 km su: Ante Pokrajčić, Džemal Bukvić i Josip Martinović.

Tri najbolje plasirane Duvanjke su: Josipa Baković, Vesna Ćavar i Matija Drmić.

Najbrži u utrci na 3,3 km u muškoj konkurenciji bili su: Abdulmajeed Asiri (Saudijska Arabija) s vremenom 11:00, potom Sufyan Musah (GHA) a trećeplasirani je bio Marko Lončar iz AK Imotski.

U ženskoj konkurenciji utrke na 3,3 km najbolje vrijeme istrčala je Naomi Manđeralo (AK Runers Livno/AK Fit) s vremenom 13:31, druga je Anđelka Talić (SPK Zrinjski), a treća Lorena Manđeralo (AK Runers Livno/AK Fit).

Proglašeni su i prvaci Federacije BiH i državni prvaci u juniorskoj i seniorskoj kateogoriji u utrci na 10 km.

Najbrže trkače u utrkama na 100, 200, 300 i 400 m možete pogledati ovdje.

Podsjećamo da je “Duvanjska desetka” prvi put organizirana 2014. godine, a u njoj je tada sudjelovalo 50-ak natjecatelja. Današnji sportski događaj organizirali su AK Tomislav i Atletski savez BiH pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad.

Post Rekordno izdanje Duvanjske desetke: Imoćanin i Zagrepčanka odnijeli pobjedu je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?