Foto: Domaći i raseljeni Zvirićani proslavili 21.Zvirićku večer

Link na izvornu vijest

U subotu 5. kolovoza 2023. godine održana je 21. Zvirićka večer zajednički susret domaćih i odseljenih Zvirićana, zvirićkih potomaka i svi prijatelja ovog sela. Okupljeni mještani i njihovi prijatelji na Suletu su uoči središnjeg Misnog slavlja uživali u prigodnom programu. Ovogodišnja tema koja je odabrana je povijest sela Zvirići, spomen sela i njegovih mještana.

Inspiracija za temu uzeta je iz izvornog znanstvenog rada gospodina Vlade Pavičića „Zvirići kod Ljubuškog – rubno selo otomanske imperije i mijene njegova žiteljstva u ranim srazovima 17. stoljeća“. Osvrt je to na vrijednosti koje ova zajednica njeguje zajedničkim uspjesima i projektima na kojima rade kao selo. Osvrt na bližu povijest sela i razne prirodne i društvene zanimljivosti vezane za Zviriće. Ovogodišnjom temom organizatori su željeli da današnjim žiteljima prikažu sliku ovog prostora kroz
njegovu burnu prošlost, te da sve skupa potaknu da i u budućnosti razmišljaju o povijesti i dolaze do novih spoznaja, koje će upotpuniti dosadašnja saznanja o selu Zvirići.

Nakon uvodnog programa u kojem su sudjelovale čitačice: Antonela Paponja i Anđela Paponja, upriličena je svečanost polaganje vijenca i paljenje svijeća za 41 poginulu i nestalu osobu Zvirića u Drugom svjetskom ratu, poraću i Domovinskom ratu na spomen obilježju koje se nalazi ispred mjesne crkve.

U ime sela vijenac su položili Rade Paponja i Rade Ilić, a svijeću je zapalio Mirko Ilić. Misno slavlje u
crkvi Svih svetih predslavio je i propovijedao fra Marko Bandić u koncelebraciji s fra Matom Puđom, fra Petrom Ljubičićem, župnikom i gvardijanom fra Dariom Dodigom, fra Ivanom Paponjom i svećenikom Ivanom Šarićem, a pjevao Zvirićki zbor.

Nakon misnog slavlja u natkrivenom prostoru ispred seoske kuće, kojeg su osigurali organizatori uslijedilo je zajedničko druženje uz objed i zabavu grupe “Tajni dodir”, a druženje se nastavilo dugo u noć.U foto galeriji pogledajte dio atmosfere s 21. Zvirićke večeri

Gordana Ilić / Radio Ljubuški

Objava Foto: Domaći i raseljeni Zvirićani proslavili 21.Zvirićku večer pojavila se prvi puta na Radio Ljubuški.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?