Nedjeljom će moći raditi benzinske crpke, pekarnice, dežurne ljekarne…

Link na izvornu vijest

Do kraja ove godine Nacrt zakona o unutrarnjoj trgovini naći će se pred članovima Vlade FBiH, nakon čega će biti upućen u parlamentarnu proceduru. Njime je, između ostalog, predviđeno uvođenje neradne nedjelje u trgovinama na području FBiH.

O ovoj temi ministar trgovine Amirom Hasičević govori za Klix.ba. Naglašava kako je inicijativa za uvođenje neradne nedjelje potekla od Sindikata radnika u trgovini kojih u Federaciji BiH ima oko 99.000, a 72 posto čine žene.

Njihov argument je da je nedjelja dan za obitelj i izjasnile su se da bi im značilo da taj dan provedu sa svojim ukućanima, kaže Hasičević.

S obzirom na to da mnoge zanima kako bi neradna nedjelja bila primjenjivana te da li bi baš sve trgovine bile zatvorene, Hasičević dodaje da zakonsko rješenje predviđa i izuzeća.

Predviđeno je izuzeće za benzinske crpke, pekarnice, dežurne ljekarne, suvenirnice u turističkim mjestima… Ministarstvo trgovine već radi intenzivno na izradi ovog zakona, naglašava Hasičević.

Jučer je održan drugi po redu sastanak s predstavnicima sindikata na kojem je razgovarano o aktivnostima koje su do sada poduzete.

Podsjećam kako su pojedini gradovi Mostar, Čapljina, Livno, Sanski Most, Kiseljak, Goražde već uveli neradnu nedjelju. U protekla dva i po mjeseca organizirani su sastanci i s predstavnicima velikih trgovačkih lanaca u Federaciji i poslodavci su podržali uvođenje neradne nedjelje i poručili kako bi im značilo da se ovo pravilo uvede na razini Federacije BiH, objašnjava.

Zakon je u velikoj mjeri sastavljen, a radna grupa Ministarstva trgovine intenzivno radi na njegovoj doradi te će do kraja ovog mjeseca tekst biti zaokružen. Na jesen bi taj zakon trebao biti i razmatran u Vladi FBiH.

Novim tekstom Zakona o unutrnjoj trgovini, između ostalog, definirano je i zaokruživanje cijena, elektronsko poslovanje odnosno e-trgovina, samouslužno točenje goriva na benzinskim crpkama i još niz pitanja koja su jasno precizirana što će olakšati i rad trgovcima, inspekciji, ali i otkloniti nedoumice potrošačima, kaže Hasičević u razgovoru za Klix.ba.

Post Nedjeljom će moći raditi benzinske crpke, pekarnice, dežurne ljekarne… je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?