Ljubitelji folklora ovog će vikenda uživati uz rijeku Lišticu

Link na izvornu vijest

U petak, 11. i subotu, 12. kolovoza od 20:30 sati u Parku Sajmište bit će održana prva međunarodna smotra pučke baštine „Kolo na kamenu“.

Prvi dan će sudjelovati dječje skupine kulturno-umjetničkih društava s područja Širokog Brijega i Županije Zapandohercegovačke, dok nas drugi dan očekuje nastup odraslih postava nekih od najboljih kulturno – umjetničkih društava iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ideja za ovu Smotru rodila se davno i dugo “kuhala” u glavama nas iz društva. Smotra se trebala održati lani, ali zbog poznate epidemije korone, odgođena je za ovu godinu. Nadam se da će sve biti po planu te da će “Kolo na kamenu” postati tradicionalna manifestacija.

Također se nadam da će Širokobriježani, ali i ostali ljubitelji folklora iz cijele županije i dalje doći u park Sajmište uz studenu rijeku Lišticu i uživati u onom što će im prirediti izvođači iz 16 folklornih skupina iz Hrvatske i BiH. Uz njihove nastupe, Širokobriježani mogu uživati u defileu svih izvođača širokobriješkim ulicama do Sajmišta drugi dan Smotre, rekao je za Večernji list BiH Jerko Sesar, predsjednik HKUD-a “Hercegovac”.

Smotru priređuje HKUD „Hercegovac“ u sklopu obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega i Županije Zapadnohercegovačke.

Pogledajte program obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega

(www.jabuka.tv)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?