Milanović o optužnici protiv Dodika: “Trećerazredni birokrati mogu izmišljati nova kaznena djela, a kada treba zaštiti Hrvate u BiH, onda baš nemaju vremena jer im se teli krava”

Link na izvornu vijest

Potom je izjavio da ne priznaje optužnicu te sve što mu se događa nazvao političkim progonom. Predsjednik Republike Hrvatske potvrdio je poziv i u tome ne vidi ništa sporno, dapače.

“Podigli su nekakvu optužnicu protiv njega u Sarajevo i nazvao me odmah popodne da mi to javi. Nisam znao za to. To je jako zanimljivo. Taj penzionirani njemački političar (Christian Schmidt, op. a.), koji je iza sebe ostavio potpuno nebitan trag, je od strane nekoga instaliran da bude kolonijalni upravitelj u BiH. Nema mandat Vijeća sigurnosti, tog disfunkcionalnog visokog tijela Ujedinjenih naroda, ali bolje nemamo. I to je prekršeno”, rekao je Milanović, te nastavio:

“Mijenja zakone kako hoće. Krivični i kazneni zakon mijenja kako hoće. A gdje je bio kad je tim istim ovlastima mogao promijeniti izborni zakon Bosne i Hercegovine? Naglašavam, izborni zakon. Kao što je sad mijenjao krivični zakon, bez da krši Daytonski sporazum i spriječi da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva. To nije napravio, ali da bi zaštitio svoju stražnjicu i reputaciju, promijenio je kazneni zakon prema kojem je ono što je Dodik napravio kazneno djelo.”

Potom je komentrao Dodikov poziv.

“Nismo tako dobri, ali smo taman tako dobri da to susjedu, koji ti je susjed za vijeke vjekova i oduvijek, Srbin Hrvatu i Hrvat Srbinu, to javiš. Iako to ima manji utjecaj na Hrvate, ali ima utjecaj. To se reflektira i prelijeva preko BiH. Nemojte na to gledati kroz “red carpet” aspekte. Dovoljno smo dobri i ima dovoljno povjerenja da o tome razgovaramo. Najgore je kad telefoni utihnu. Nastavit ću pozivati sve faktore s ovih prostora, Srbe i Hrvate, da razgovaramo bez tih kolonijalnih upravitelja. Hrvatska nije kolonija i kad je postojala namjera da to postane, opirala se tome, na kraju s puno uspjeha”, kazao je Milanović i dodao: “Bosna i Hercegovina je trapavo, traljavo, nesposobno vođena kolonija na kojoj se iživljava šačica trećerazrednih birokrata koji mogu izmišljati nova kaznena djela, ali kad trebaju napraviti jednu potpuno banalnu stvar kao što je zaštititi hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i spriječiti tu devijaciju da netko treći može birati tvog predstavnika, onda mu se udaje kćer ili mu se teli krava, onda baš nema vremena.”

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?