Glazbeni spektakl za pamćenje: Psihomodo pop i Vatra zapalili posušku publiku

Glazbeni spektakl za pamćenje: Psihomodo pop i Vatra zapalili posušku publiku

Link na izvornu vijest

Zvuci punokrvne rock glazbe odjekivali su sinoć kroz dvosatni koncertni spektakl iz središta Posušja. Kao i uvijek, organizatori su odabrali i na stage na Trgu hrvatskih branitelja doveli najbolje od najboljeg iz svijeta domaće rock glazbe, legendarni Psihomodo pop i izvrsnu Vatru koja je na početku zagrijavala atmosferu a potom i izazvala pravu buktinju oduševljenja među publikom.

Krenuli su s dobro poznatim Tremolom, a onda su se nastavili nizati dobro poznati hitovi: Nama se nikud ne žuri, Vidi kako se smiješ, Tango… Poznati po bliskoj glazbenoj suradnji s Massimom, sinoć su mu odali svojevrsnu počast kroz interpretacije njegovih uspješnica iz ere Doriana Gray-a, Sjaj u tami te pretposljednjeg, Porinom nagrađenog hita, Mali krug velikih ljudi, iza kojeg tekstom i glazbom stoji upravo frontman Dečak.

Na kraju prvog dijela koncerta publika s punog platoa Trga hrvatskih branitelja i dijela okolnih ulica dugotrajnim pljeskom i ovacijama su ispratili vatrene Virovitičane i pozdravili punk-rock instituciju regionalnih okvira, Davora Gobca i njegov Psihomodo pop. Iako je iza njih 40 glazbenih godina, kada je riječ o energiji i kvaliteti izvedbe repertoara, na prvu su već ostavljali dojam kao da se polovica tog glazbenog staža još nije ni dogodila. To je prepoznala i posuška publika koja je od početka do kraja Gobčevog glazbeno-scenskog nastupa u jedan glas pjevala Ramoni, Donni, Fridi, o Telegram Samu…pa naravno i odu samodopadnosti i možda široj publici najpoznatiju skladbu Pshiomodo pop-a Ja volim samo sebe, koja je usput rečeno, upakirana u tv spot, prva s ovih prostora emitirana na velikom europskom MTV-u 1988.

Bio je ovo glazbeni vrhunac ovogodišnje manifestacije Posuško lito, a sudeći prema atmosferi i prizorima dupkom popunjenog prostora, organizatori su opet bilo publike „pogodili u sridu“. Za kraj ostaje uputiti zahvalu svima onima koji su sudjelovali u pripremanju ovog velikog glazbenog spektakla, pogotovo onima koji su osigurali da protekne u najboljem redu te onima koju se pobrinuli da jutro poslije obližnji park i plato osvanu čisti, bez ikakvih naznaka da je večer prije tu boravilo nekoliko tisuća ljudi.

Glazbeni spektakl za pamćenje: Psihomodo pop i Vatra zapalili posušku publiku

Post Glazbeni spektakl za pamćenje: Psihomodo pop i Vatra zapalili posušku publiku je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?