Stiže novi toplinski udar, blizu 40 stupnjeva, evo i kada

Stiže novi toplinski udar, blizu 40 stupnjeva, evo i kada

Link na izvornu vijest

Jutros je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne vedro, a u ostatku zemlje pretežito oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 10; Ivan Sedlo 14; Drvar 15; Bugojno, Široki Brijeg 16; Livno, Sarajevo, Zenica 17; Bihać, Sanski Most, Tuzla 19; Gradačac 20; Mostar, Neum 24; Atmosferki tlak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežito oblačno vrijeme, uz postupno smanjenje naoblake tijekom dana. U Hercegovini pretežito vedro. Poslije podne ponegdje u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne se mogući slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu do 35 °C.

U Sarajevu pretežito oblačno vrijeme, uz postupno smanjenje naoblake posije podne. Dnevna temperatura oko 28 °C.

Biometeorološka prognoza je povoljna iako će povećana naoblaka i povremeni lokalni pljuskovi, izraženiji u drugom dijelu dana, remetiti ugođaj, te uzrokovati nešto lošije raspoloženje kod većine ljudi. U Hercegovini sunčanije, uz visoke temperature zraka i vrijednosti UV indeksa.

Objavljena je prognoza do ponedjeljak:

U petak 18. 8. 2023., u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežito oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu oblačnost. Poslije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne su mogući pljuskovi praćeni grmljavinom, koji lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 36 °C.

U subotu 19. 8. 2023., u Bosni umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežito vedro, uz umjeren porast naoblake poslije podne. U jutarnjim satima na sjeveroistoku Bosne se očekuju intenzivniji pljuskovi i grmljavina. Poslije podne i dio noći, u većem dijelu zemlje, pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 33, na jugu do 36 °C.

U nedjelju 20. 8. 2023., u Bosni umjereno do pretežito oblačno vrijeme, uz postupno razvedravanje tijekom dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu zemlje do 38 °C.

U ponedjeljak 21. 8. 2023., pretežito sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 38 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Stiže novi toplinski udar, blizu 40 stupnjeva, evo i kada

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?