Grude i Osijek u Vitezu u službi humanosti

Link na izvornu vijest

HRK Grude je poznat po humanitarnim aktivnostima.

U svojoj kratkoj 14-godišnoj povijesti rukometašice Gruda odigrale su 15-ak humanitarnih utakmica i tako pomogle puno osoba i ustanova kojima je pomoć bila potrebna. Poznato je da su grudske rukometašice igrale ne samo za osobe i ustanove iz Gruda, nego i znatno šire, od Grahova preko Posušja pa do Širokog Brijega.

Ove godine, na inicijativu HRK Grude, a povodom uspostavljanja suradnje s Rukometnom akademijom Vitez, humanitarnu utakmicu igramo u Vitezu.

Naš poziv za sudjelovanje u ovoj humanitarnoj utakmici, rado su prihvatili naši sportski prijatelji iz hrvatskog prvoligaša ŽRK Osijek.

Jedan od ciljeva odigravanja ove utakmice je promidžba ženskog rukometa u Vitezu i samim tim podrška vrijednim rukometnim zanesenjacima, na čelu s predsjednikom RA Vitez Nikolom Ćatom, koji vrijedno i uspješno rade na razvoju ženskog rukometa u srednjoj Bosni.

Drugi cilj je humanitarni karakter, sav prihod koji se ostvari od odigravanja ove utakmice namijenjen je za nabavu opreme za Odjel pedijatrije Hrvatske bolnice „Dr.fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj.

Sa sportskog stajališta, u utakmicu ekipe ulaze u različitim fazama priprema za novu sezonu. Naime Osječanke su ranije počele s pripremama i već igraju pripremne utakmice, dok rukometašice Gruda u Vitez dolaze izravno sa visinskih priprema s Kupresa, znači bez treninga sa loptom. Ali s obzirom na razloge odigravanja ove utakmice, rezultat nije u prvom planu.

Želimo da svi iz ove utakmice iziđemo kao pobjednici, da se nakon nje u Vitezu i srednjoj Bosni, još poveća interes za ženski rukomet te da uspijemo potaknuti veliki broj ljudi za kupnju ulaznica i na taj način osiguramo značajna sredstva za opremanje bolničkog odjela za naše najmlađe u Novoj Biloj.

I ovim putem pozivamo sve ljubitelje sporta i sve ljude dobre volje, da kupe ulaznice, dođu na utakmicu i na taj način pomognu ovu humanu akciju.

Vidimo se u Vitezu u petak 18.08.2023. u 19.00 sati.

Post Grude i Osijek u Vitezu u službi humanosti je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?