Na WhatsApp konačno stigla dugo iščekivana funkcija

Na WhatsApp konačno stigla dugo iščekivana funkcija

Link na izvornu vijest

Iako je daleko najpopularnija aplikacija za razmjenu poruka na svijetu, WhatsApp posjeduje određene nedostatke. Jedan od glavnih nedostataka odnosio se i na slanje fotografija putem aplikacije, odnosno aplikacija je znatno umanjivala kvalitet razmijenjenih fotografija, ali taj nedostatak je konačno riješen.

Razmjenjivanje fotografija na WhatsApp-u nije tako ugodno iskustvo, kada uzmemo u obzir kvalitet fotografija. Međutim, taj problem je konačno u velikoj mjeri riješen. Sada će korisnici u aplikaciji moći razmjenjivati fotografije HD kvaliteta, piše Bajtbox.

Iz WhatsApp-a su naveli da HD kvalitet u ovom slučaju znači rezoluciju od 4096 x 2692 piksela. Također, korisnici će i dalje imati mogućnost odabira standardne kvalitete fotografije rezolucije 1600 x 1052 piksela. Ipak, i HD fotografije također će u nekoj mjeri biti kompromitovane, ali s obzirom na rezoluciju istih, radit će se o znatno kvalitetnijim fotografijama.

Tu je sada nova HD ikona, a kada je odaberete, moći ćete birati između dva gore navedena kvaliteta fotografije. Sve fotografije i dalje će stići sa end-to-end enkripcijom, bez obzira da li je riječ o HD ili standardnim fotografijama, piše Bajtbox.

Nova funkcija postepeno stiže korisnicima širom svijeta, a očekuje se da će je svi korisnici dobiti za nekoliko tjedana.

Ono što je WhatsApp još najavio, a što je svakako jako bitno, jeste da kompanija radi i na uvođenju HD video zapisa.

WhatsApp je krajem prošlog mjeseca uveo i slanje i primanje kratkih video poruka. One mogu trajati do 60 sekundi i kao i ostale WhatsApp poruke, zaštićene su WhatsApp-ovom end-to-end enkripcijom.

Također, u sedmom mjesecu WhatsApp je počeo i s uvođenjem funkcije koja pojednostavljuje pokretanje razgovora s nepoznatim osobama omogućavajući korisnicima da pretražuju telefonske brojeve direktno u aplikaciji, bez da moraju pohranjivati kontakt, pa tek onda ga pretraživati, prenosi Bajtbox.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?