Predstavljen Zbornik radova predavača sa Seminara Hrvata u Bosni i Hercegovini

Predstavljen Zbornik radova predavača sa Seminara Hrvata u Bosni i Hercegovini

Link na izvornu vijest

Zbornik radova predavača sa Seminara folklora Hrvata u Bosni i Hercegovini predstavljen je na Kupresu u sklopu Seminara folklora Hrvata u BiH.

Zbornik u izdanju UHAKUD-a u BiH na 287 stranica i u 15 radova obrađuje teme: djelatnost UHAKUD-a u BiH, budućnost nematerijalne kulturne baštine, pjesme, plesove, dječje igre, tradicijska glazbala, narodne nošnje, digitalizacija sadržaja nematerijalne kulturne baštine. Izdan je u povodu obilježavanja dvadesetogodišnjeg djelovanja UHAKUD-a u BiH, a autori svih radova su predavači sa Seminara.

Iako je Zbornik svjetlo dana ugledao 2020. godine, zbog pandemijskih okolnosti, njegovo predstavljanje prolongirano je za ovo godinu kada je UHAKUD u BiH ponovno pokrenuo i održavanje Seminara folklora Hrvata u BiH. Naime, upravo je Seminar bio baza za nastanak jednog ovakvog uradka, a sam Zbornik predstavlja riznicu tradicije s obzirom na raznolikost tematike koju obrađuje. Zbog svog sadržaja važnost Zbornika je višestruka, jer u isto vrijeme ima etnomuzikološku, stručnu i pedagošku vrijednost.

Zbornik su predstavili predsjednik UHAKUD-a u BiH i nakladnik Vedran Vidović, mag. ing. aedif., dr. sc. Marina Bazina, docentica sa Studija glazbe Sveučilišta u Mostaru i urednik Zbornika Jure Miloš, mag. hist. et phil.

Osim iznesenih pojedinačnih zapažanja o procesu nastanka zbornika, sadržaju, te njegovoj važnosti u očuvanju nematerijalne kulturne baštine svi predstavljači su istakli nadu kako će ovaj zbornik pomoći budućim polaznicima Seminara u njihovom daljnjem usavršavanju i istraživanju, kao i svima onima kojima je stalo do očuvanja svoje izvornosti, kulture, identiteta i narodnosti.

U glazbenom dijelu sudjelovali su polaznici Seminara folklora Hrvata u BiH.

Predstavljen Zbornik radova predavača sa Seminara Hrvata u Bosni i Hercegovini

Post Predstavljen Zbornik radova predavača sa Seminara Hrvata u Bosni i Hercegovini je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?