Skupštinske odluke u Banjaluci idu u Službeni glasnik RS

Skupštinske odluke u Banjaluci idu u Službeni glasnik RS

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – Gradonačelnik Draško Stanivuković je najavio da će danas uputiti Službenom glasniku RS sve akte Grada i odluke Skupštine grada Banjaluka koje su donesene u prethodnom periodu i tako riješiti blokadu koja je nastala neizlaženjem Službenog glasnika Grada Banjaluka.

Skupštinske odluke u Banjaluci idu u Službeni glasnik RS

FOTO: Capital

Kako je CAPITAL pisao u više navrata odluke koje je u prethodnom periodu donijela Skupština grada Banjaluka, ali i akte koje je donijela aktuelna gradska administracija nisu mogli stupiti na snagu zato što se ne objavljuje Službeni glasnik Grada Banjaluka.

On se ne objavljuje zbog odsustva sekretara Skupštine grada Igora Šukala, koji jedini može da potpisuje i šalje akte na objavu u Službeni glasnik.

Stanivuković je rekao da je prošao 51 dan otkako nije objavljena nijedna odluka u Službenom glasniku Grada Banjaluka. Napomenuo je da su našli način da to pitanje riješe.

„Sekretar, prazna baterija. Zamro, nema ga, bolestan i do daljnjeg je pitanje da li će doći. Mi smo predsjedniku Skupštine grada pročitali šta kaže član 8. Zakona o lokalnoj samoupravi. On kaže da ako se objektivnih ili subjektivnih razloga ne objavljuje Službeni glasnik jedinice lokalne samouprave onda odluke mogu da se objave u Službenom glasniku RS. Prema tome mi danas sve akte i odluke Skupštine grada upućujemo Službenom glasniku RS, jer ovo naše ne funkcioniše. Uvjeren sam da će predsjednik Skupštine sve da koordiniše i da će sve odluke biti objavljene u Službenom glasniku RS i time će se steći uslovi da one stupe na snagu“, objasnio je Stanivuković.

Dodao je da je ovo pitanje bilo jedno od tema razgovora današnjeg sastanka sa predstavnicima političkih partija kojem je prisustvovao i predsjednik Skupštine Ljubo Ninković.

Podsjećamo, CAPITAL je ranije objavio da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković oduzeo kancelarije predsjedniku i Sekretaru Skupštine grada i time je blokirao njihov rad, što je imalo pogubne posljedice. Nakon oduzimanja kabineta Šukalu je pozlilo i on je od tada na bolovanju.

Zbog njegovog odsustva, odluke Skupštine grada, ali i gradonačelnika Draška Stanivukovića nisu se mogle objavljivati u Službenom glasniku grada Banjaluka. Odluke koje se nisu objavljene u Službenom glasniku Banjaluka ne mogu stupiti na snagu, a to praksi znači da se ne mogu realizovati.

 

CAPITAL: V. P.

Чланак Skupštinske odluke u Banjaluci idu u Službeni glasnik RS се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?