Objavljeni podaci: Ovako je Prigožinov avion letio zadnjih pola sata

Link na izvornu vijest

Avion Embraer Legacy 600, povezan s šefom Wagnera Jevgenijem Prigožinom, srušio se jučer u blizini ruskog Tvera nakon što je poletio iz Moskve. Prigožin i njegov istaknuti zapovjednik Dmitrij Utkin bili su među putnicima u avionu koji se srušio u Rusiji, potvrdila je ruska vladina agencija za zrakoplovstvo dodavši da nitko od putnika nije preživio.

Flightradar24 objavio je analizu posljednjih pola sata leta. Prijemnici u mreži Flightradar24 prvi su primili podatke iz aviona u 14:46 po UTC-u (16:46 po našem vremenu).

Uspjeli su izračunati položaj od 14:59 UTC do 15:11 UTC dok se avion penjao na visinu krstarenja od 28.000 stopa, odnosno od oko 8.5 kilometara. Avion je nastavio slati podatke do 15:20:14 UTC.

Iako avion nije odašiljao informacije o položaju, emitirani su drugi podaci poput visine, brzine, okomite brzine i postavki autopilota. Upravo ti podaci daju uvid u posljednje trenutke leta.

Nakon što se izravnao na 28.000 stopa u 15:10 UTC, avion je nastavio letjeti ravnomjernom brzinom do 15:19 UTC kada se okomita brzina dramatično smanjuje i nakratko se spušta te se penje na maksimalnu visinu od 30.100 stopa prije spuštanja natrag na otprilike 27.500 stopa.

Ponovno se penje i doseže 29.300 stopa prije nego što se ponovno izravna. Zatim se spušta, s konačnim podacima primljenim u 15:20:14 UTC na visini od 19.725 stopa, što je visina od oko 6 kilometara.

Flightradar24 objavio je grafikon nadmorske visine koji prikazuje zadnje 32 minute primljenih podataka o nadmorskoj visini.

Grafikon ispod prikazuje vertikalnu brzinu aviona u stopama po minuti za vrijeme leta.

Avion je nastavio javljati podatke do 15:20:14 UTC kada je odašiljao visinu od 19.725 stopa.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?