Evropski nogometni kupovi: Pobjeda Dinama, debakl Partizana

Evropski nogometni kupovi: Pobjeda Dinama, debakl Partizana

Link na izvornu vijest

U debiju na klupi hrvatskog prvaka Sergej Jakirović ostvario je prvu pobjedu, nad praškom Spartom od 3:1.

U četvrtak navečer igrane su prve utakmice play-offa za Ligu Evrope i Konferencijske lige u nogometu, u kojima su ekipe iz regije imale loš učinak.

Pobjede su ostvarili samo Dinamo Zagreb i kosovski Ballkani.

U debiju na klupi zagrebačkog Dinama Sergej Jakirović ostvario je prvu pobjedu, a hrvatski prvak je protiv praške Sparte slavio sa 3:1 i tako osigurao dva gola prednosti za revanš utakmicu doigravanja za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Gosti su poveli u 39. minuti golom Ladislava Krejčija iz penala. U 44. minuti izjednačio je Dario Špikić na asistenciju Brune Petkovića, a pobjedu Dinamu donijeli su Dino Perić golom u 59. minuti i Luka Ivanušec koji je pogodio mrežu za konačnih 3:1 u 61. minuti, javila je Hina.

Bosanskohercegovački predstavnik Zrinjski je u Austriji izgubio od LASK-a sa 1:2, uz kasni gol nade koji je postigao Nemanja Bilbija, a srbijanski predstavnik Čukarički se iz Pireja vraća sa dva gola manjka iz susreta protiv Olympiakosa (1:3).

Slovenska Olimpija nije bila uspješna. Na svom terenu je izgubila od azerbejdžanskog Qarabaga sa 0:2.

Partizanu pet golova u Danskoj

U play-offu za Konferencijsku ligu, fudbaleri Partizana poraženi su Farumu od ekipe danskog Nordsjaellanda sa 0:5.

U okviru istog takmičenja, makedonska Struga je u gostima izgubila od češke Viktorije Plzen sa 0:2, slovensko Celje je u Izraelu poraženo od Maccabija iz Tel Aviva sa 1:4, a hrvatska Rijeka pretrpjela je poraz u Lilleu od 1:2.

Jedinu pobjedu u ovom takmičenju ostvario je kosovski Ballkani, koji je kao domaćin savladao bjeloruski BATE sa 4:1.

Revanš utakmice igraju se sljedeće sedmice.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?