Šef SOA-e o Boysima: Nikome ne ide u prilog što su se išli tući u Grčku

Šef SOA-e o Boysima: Nikome ne ide u prilog što su se išli tući u Grčku

Link na izvornu vijest

RAVNATELJ SOA-e Daniel Markić je za Dnevnik Nove TV govorio o porukama i potezima državnog vrha u slučaju nereda u Ateni, istrazi te mogućoj jamčevini za pritvorene Bad Blue Boyse u grčkim zatvorima.

“Istraga ide dalje i ne bih otkrio nikakav operativan podatak, to sve traje, nastojimo riješiti tu jako lošu situaciju. Možda u RH nismo ni svjesni koje je mjere Grčka poduzela u zadnjih 20 godina u borbi protiv huligana, dosta je grčkih huligana osuđeno.

Neki su osuđeni na doživotnu robiju, neki i na više od 20 godina. Sama činjenica da su se tamo išli tući ne ide nikome u prilog”, rekao je šef tajne službe za Dnevnik Nove TV.

Misli da je odluka ministara da posjete Boyse u zatvoru bila razumljiva

Upitan je li se u Grčkoj govorilo o tome da bi Boysi mogli platiti jamčevinu i izaći, Markić odgovara da su sva pitanja otvorena. “Ne znam može li doći do toga, ali o svemu se priča”, rekao je.

Odgovarajući na pitanje jesu li ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar pravosuđa Ivan Malenica trebali ići u grčke zatvore posjetiti pritvorene Bad Blue Boyse, šef SOA-e kaže da se u tu odluku ne bi miješao, ali da ju smatra razumljivom.

“Razumijem što Milanović želi reći”

Upitan vidi li on u pomoći hrvatske vlade politički pritisak ili u izjavama predsjednika Zorana Milanovića štetu kako to vide Grci, Markić odgovara: 

“Meni je cilj da se to nekako riješi. Ne dolazi u obzir da komentiram izjave predsjednika. Razumijem što želi reći, kao što sam prije puta u Grčku obavijestio njega – informirao sam ga i o rezultatima tog puta, dalje nemam što komentirati.

Na problematici BBB-ovaca koji su bili u Grčkoj, a sada su u bijegu – rade hrvatske institucije, a postoji i okvirna ideja kako te grupe izgledaju. Iako relativno male u RH, mogu relativno brzo organizirati bilo koju vrstu nasilja. I to želimo izbjeći. Hrvatska radi na tome na koji će način reći dosta nasilju”.

O padu aviona u Rusiji: Putin je to morao znati

Markić je upitan o padu aviona u Rusiji u kojem je navodno poginuo šef grupe Wagner Jevgenij Prigožin. Šef SOA-e je komentirao da teško da ruski predsjednik Vladimir Putin nije bio upoznat s tim.  

“Oni to znaju raditi i ne boje se koristiti takve metode. Ima jedna knjiga u Rusiji koja kaže ‘ništa nije istina, sve je moguće’. To je dobar opis same Rusije, to je bilo za očekivati i ako je to tako, onda je poslana i poruka. Znači nije umro mirno u snu od nepoznatog uzroka – to je baš jasna poruka”, komentirao je Markić za Dnevnik Nove TV.

Šef tajne službe vjeruje da novonastala situacija neće puno promijeniti tijek rata u Ukrajini. Upitan je li Prigožinova smrt režirana, Markić odgovara: “Ako nije, onda je ta slučajnost stvarno fascinantna”.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?