Forenzičari potvrdili Prigožinovu smrt

Forenzičari potvrdili Prigožinovu smrt

Link na izvornu vijest

Smrt Jevgenija Prigožina, šefa paravojne grupe Wagner, nakon pada aviona u srijedu potvrđena je formalnom genetskom analizom, priopćio je u nedjelju rusko Istražno povjerenstvo.

Molekularno-genetička ispitivanja su završena u okviru istrage o padu aviona u regiji Tver, rekla je glasnogovornica Istražnog povjerenstva Svetlana Petrenko.

Prema njihovim rezultatima utvrđen je identitet svih 10 žrtava, one odgovaraju spisku koji je naveden na listi letova, dodala je ona.

Među ostalih devet osoba u privatnom avionu Embraer bio je i Dmitrij Utkin, koji je upravljao Wagnerovim operacijama i navodno služila u ruskoj vojnoj obavještajnoj službi.

Špekulacije o tome da je Kremlj možda umiješan u nesreću od srijede sve su prisutnije, a incident se dogodio točno dva mjeseca nakon što je Wagner pokrenuo pobunu protiv vojnog vrha Moskve.

(www.jabuka.tv | Foto: Razgruzka_Vagnera/Newscom)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?