Đoković prošao hrvatsku senzaciju US Opena

Đoković prošao hrvatsku senzaciju US Opena

Link na izvornu vijest

Kennedy Kipkemoi Rono i Ruth Nundu Mbatha bili su najbrži takmičari na šestoj Pharmamed Travnik noćnoj utrci, održanoj 2. septembra 2023. godine, u organizaciji Centra za edukaciju mladih i Općine Travnik.

Utrka je ove godine imala 718 finišera i najbrojnija je petokilometarska utrka u BiH. Kennedy Kipkemoi Rono je trčao 14:30 i tako oborio prošlogodišnji rekord staze kada je Đuro BOrbelj istrčao 14:37. U ženskoj konkurenciji Ruth Nundu Mbatha (17:34) nije uspjela oboriti prošlogodišnji rekord staze kojeg drži Bojana Bjeljac sa 16:31.

Drugoplasirani u muškoj kategoriji bio je Albert Kipkorir Tonui (14:35), dok je treće mjesto zauzeo Uroš Gutić. U ženskoj kategoriji drugoplasirana je bila Alma Hrnjić (18:31), dok je treće mjesto zauzela Jelena Gajić (19:16).

Utrka je i ove godine imala nagradni fond od 4000 KM, pa su tako prvoplasirani u obje kategorije nagrađeni sa po 1000 KM, drugoplasirani sa po 600, dok su trećeplasirani nagrađeni sa po 400 KM.

Ove godine organizator je uveo i nekoliko novina za trkače – Family pakete za roditelje i djecu te couple pakete za bračne i zaljubljene parove, pa su tako cijele porodice imale priliku zajedno doživjeti nezaboravne trenutke na travničkoj petici.

I ove godine organizovana je utrka za najmlađe pod generalnim pokroviteljstvom Helen Doron SBK Learning Centra – Helen Doron Kids’ Fun Run, a najbrži mališani nagrađeni su peharima i poklon paketima sponzora.

Poruka Pharmamed Travnik noćne utrke ove godine bila je Nulta tolerancija na nekontrolisanu promociju alkohola u BiH uz naglašavanje potrebe za uvođenjem regulative za promociju alkohola u medijima i zaštitom djece i mladih od izloženosti alkoholu.

Organizatori se zahvaljuju svim sponzorima za nesebičnu podršku u realizaciji šeste Pharmamed Travnik noćne utrke: Pharmamed d.o.o., BH Telecomu, OSCE, GS Tvornici mašina Travnik, Best d.o.o., ABA d.o.o., Vlašić gradnja, Dom projekt, dm-Drogerie Markt, Podravka, Euroherc osiguranje, Helen Doron English Travnik, Hyundai Autocentar Ganjgo, AE Sigurnost, UniCredit bank, Zavodu za javno zdravstvo SBK, Vladi SBK, IOGT NTO Movement, RSG radio i Radio Mix te prijateljima utrke: Fitness Centar My Way, Zavičajni muzej Travnik, Policijska uprava Travnik, Policijska stanica Travnik, Dom zdravlja Travnik, Teritorijalna vatrogasna jedinica Travnik, Kantonalna uprava za civilnu zaštitu SBK, JP Stan Travnik i JKP Bašbunar, koji su pomogli da utrka zadrži visok nivo organizacije.

Posebna zahvala ide volonterima, kojih je ove godine bilo čak 130, a čiji je nesebični angažman doprinio da sve funkcioniše kako treba i kako je planirano.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?