<div>Varhelyi: " title="
Varhelyi: "Europska komisija bi trebala biti spremna primiti nove članice do 2030."
" decoding="async" />

Varhelyi: “Europska komisija bi trebala biti spremna primiti nove članice do 2030.”

Link na izvornu vijest

Varhelyi je na konferenciji za novinare u Ankari istaknuo da je veoma sretan što konačno vidi da i zemlje članice počinju da se kreću i politički mobilizirati, i da su spremne da politički investiraju kako bi imale nove članice Europske unije (EU) do 2030.

Varhelyi nije prvi visoki dužnosnik EU koji podržava ambiciozniji vremenski okvir za proširenje EU, što je odstupanje od zvaničnog stava EK da je proširenje EU “proces zasnovan na zaslugama” bez službenog datuma završetka.

Prošlog tjedna je visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell pozdravio rok za proširenje i istaknuo da bi to “mobiliziralo energiju EU i država kandidata”.

A ovo se tiče i Bosne i Hercegovine, koja pravi pomake na svom putu ka EU.

Tijkom posjete Ankari, Varhelyi je iznio nade da bi se Turska mogla priključiti Uniji u bliskoj budućnosti.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?