Dalić: Protiv Latvije kreće najjača Hrvatska

Dalić: Protiv Latvije kreće najjača Hrvatska

Link na izvornu vijest

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak od 20.45 na Rujevici igra susret petog kola kvalifikacija za EP protiv Latvije, a danas ima posljednju konferenciju za novinare uoči te utakmice.

Dvoboj s Latvijom najavili su izbornik Zlatko Dalić i vratar Dominik Livaković. 

Izbornik je prokomentirao sastav Vatrenih za sutrašnji dvoboj.

– Mi imamo respekt prema svima, takva je stvar i s Latvijom. To sam rekao i igračima i stožeru, dakle krenut ćemo s najjačim mogućim sastavom. Želimo igrati s 15 igrača, rasporediti snagu i nećemo mijenjati ništa. Krećemo s najjačim što imamo, ali nemojte me dovoditi u situaciju da mijenjam svoj stil i najavljujem sastav. Idemo punom snagom jer nama što prije treba tih 15-16 bodova da se plasiramo, najavio je Dalić.

S dvije pobjede Dalić bi se izjednačio sa Slavenom Bilićem po broju pobjeda na klupi Hrvatske.

– Niti to bilježim, niti razmišljam o tome- Razmišljam samo o plasmanu na Euro, a onda ćemo o drugim stvarimA. Taj podatak nisam znao, ali bit će lijepo ako to napravimo.

Hrvatskoj u petak sudi Maltežanin koji ima 35 godina i nikad nije sudio na ovom nivou, što misli izbornik o tome?

– Nisam znao tko sudi. Ako su ga poslali vjerujem mu, imam respekt prema njemu. Nije me briga tko sudi, vjerujem u nas i u našu kvalitetu!

Je li netko od igrača zvao Dalića ovog ljeta i pitao ga za mišljenje oko promjene kluba?

– Ja u tome ne sudjelujem niti sam u tijeku. Kad im kažem da trebaju promijeniti sredinu, onda to i mislim. Borna Sosa je napravio fantastičnu stvar odlaskom u Ajax. To mu je novi izazov, nova priča i to je ono na što sam ja mislio kad sam im govorio da promijene klub, ali im nikad nisam rekao da nešto moraju. Što se ovog prijelaznog roka tiče, mislim da su svi napravili odličan posao.

Trojica Hrvata nominirani su od France Footballa, je li time ispravljena nepravda prema Hrvatima?

– Da sam šutio ne bi vjerojatno bio nitko. To je ono što je, imaju tri medalje u pet godina, tko je to napravio? Nitko! Konačno je netko progledao i stavio ih gdje ih treba staviti. Sad se vidi da sam bio u pravu kad nisam glasovao u izboru FIFA-e kao jedini izbornik, sad se pokazuje da je tako kao što sam govorio. Hvala na nominacijama. Kritiziram kad nije ispravno, pohvaljujem kad je dobro.

Kako objašnjava fantastične hrvatske rezultate, a zemlja ima samo četiri milijuna stanovnika?

– Svi se čude tome, ali to je kvaliteta koju mi imamo u našim igračima. Svi oni su počeli u hrvatskoj ligi i onda se dokazali u najvećim klubovima. To što mi radimo s tim brojem stanovnika je raritet. To je strast, emocija s kojom igramo za reprezentaciju, teško je to objasniti.

Arsene Wenger naveo je nedavno Hrvatsku kao primjer male i uspješne zemlje te smatra da je to što kvalitetni igrači od malih nogu igraju jedni protiv drugih jedan od ključeva uspjeha.

– Nama je talent bogom dan i naši igrači se uvijek dokazuju jedni drugima. Da bismo to sve objasnili i da bi svijet to shvatio treba puno analiza, diskusija i okruglih stolova i opet nitko to ne bi znao objasniti. Mi ni sami nismo svjesni što smo napravili. Možda ćemo biti svjesni tek kasnije, a možda nikad. Tri medalje u pet godina, to graniči s čudom i to je postalo kao normalno, ali to nije normalno.

Dominik Livaković još nije debitirao za Fenerbahče.

– Nisam trenirao nekoliko treninga, magnet je pokazao nešto, ali sve je u redu. Još od subote sam u punom treningu. Trener me poštedio te zato nisam debitirao za Fenerbahče.

Momčadi poput Latvije protiv Vatrenih često igraju “bunker”, s kojim smo znali imati problema.

– Jučer smo radili na tome. Sjetimo se da smo na Rujevici imali problema s Maltom i Ciprom koji su tako igrali i teško smo ih probijali. Moramo biti fokusirani od prve minute i od prve minute napasti, rekao je Livaković.

Livaković je prokomentirao nominaciju zanagradu LavJašin…

– To je stvarno veliko priznanje, naravno da je meni najveća nagrada što smo bili drugi i potom treći na svijetu. Najvažniji su momčadski dometi. Dakako, drago mi je biti u društvu deset najvećih golmana, a čestitam i Gvardiolu koji je tako mlad već nominiran za Zlatnu loptu, drži konstantu i to je sjajno za reprezentaciju.

Objava Dalić: Protiv Latvije kreće najjača Hrvatska pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?