Mostar vrvi od turista: Stari grad centar je odlične muzike i sjajne zabave

Mostar vrvi od turista: Stari grad centar je odlične muzike i sjajne zabave

Link na izvornu vijest

Old Town Street Fest, muzički festival koji zajednički već četvrtu godinu u nizu organiziraju Grad Mostar i Mostar Rock School, okupio je i večeras hiljade posjetitelja u Starom gradu u Mostaru.

Sjajna zabava uz muziku i ples nastavila se i druge večeri festivala kao izvrstan epilog dnevnim uzbuđenjima i skokovima u hladnu Neretvu.

Farsa, Perpetuum Mobile, The Babe Barbarella, Bonjasky – After Afair, Pepe & Daniel Čehranov i MMS band zabavljali su posjetitelje na raznim lokacijama u Starom gradu.

Sinoć su posjetitelji mogli uživati u izvebi Lezz Go Banda u Old Crew Gastro Pubu, na Hamam pozornici je nastupao bend nastao u Mostar Rock Schoolu, a prva večer je između ostalih zatvorena nastupom Ramba Amadeusa.

Festival svih ovih godina privlači poznata imena domaće i regionalne muzičke scene, a nastupali su izvođači različitih stilova.

Tako je i ove godine, na šest lokacija nastupit će 14 izvođača- rock, pop, ethno, blues i electro su žanrovi u kojima uživaju posjetitelji ovog Old Town Street Festa.

Osim ovog festivala, građani, ali i turisti imaju priliku uživati i u nizu drugih sadržaja.

Trgovine i suvenirnice u staroj gradskoj jezgri su pune kupaca, ali su puni i ugostiteljski objekti, a muzika se čuje na svakom uglu i okuplja goste na brojnim lokacijama te Mostaru opravdava epitet grada za lude noćne provode.

Zadovoljni su i predstavnici grada, jer gosti iz BiH, regije i brojnih zemalja svijeta vrtoglavo pune gradsku kasu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?