Mračno upozorenje najmoćnijeg američkog generala Volodimiru Zelenskom: ‘Imate 45 dana!‘

Mračno upozorenje najmoćnijeg američkog generala Volodimiru Zelenskom: ‘Imate 45 dana!‘

Link na izvornu vijest

Ukrajini je preostalo samo 45 dana da ostvari značajnije uspjehe u svojoj protuofenzivi protiv ruskih snaga prije početka jeseni i zime. General Mark Milley, predsjednik Združenog stožera američkih oružanih snaga, tvrdi da će manevriranje postati vrlo teško kad regiju zahvate jesenske kiše, piše Daily Mail.

Početkom ljeta Kijev je počeo s napadima na ruske obrambene linije s ciljem dolaska do Azovskog mora što bi podijelilo okupirani ukrajinski teritorij na dva dijela. Dobici u područjima na kojima su Rusi godinu dana postavljali mine bili su mali, no prije tjedan dana ukrajinski generali izvijestili su da su se probili do prve linije

– Išlo je sporije od predviđenog, ali to je razlika između rata na papiru i stvarnog rata. Ovo su stvarni ljudi u stvarnim vozilima koji se probijaju kroz stvarna minska polja. Smrt, razaranje i sukobi su također stvarni. Još uvijek postoji razumna količina vremena – vjerojatno oko 30 do 45 dana dok ne krene borba protiv vremenskih uvjeta, rekao je Milley.

U nedjeljnoj BBC-jevoj emisiji dodao je da su barem djelomično uspjeli u svom naumu, a to je ono što je bitno. U istoj emisiji admiral Sir Tony Radakin, načelnik Stožera obrane Ujedinjenog Kraljevstva, rekao je da Ukrajina pobjeđuje jer Rusija nije uspjela osvojiti zemlju.

U međuvremenu, direktorica španjolske dobrotvorne organizacije Emma Igual (32) i kanadski humanitarni radnik Anthony Ihnat ubijeni su jučer u ruskom granatiranju. Oni su, s još dvoje volontera, putovali u blizini prve crte ukrajinske ofenzive. Teško su ranjeni i Ruben Mawick iz Njemačke te Johan Mathias Thyr iz Švedske.

Četveročlana ekipa iz humanitarne organizacije Road for Relief pomagala je u evakuaciji ranjenika s fronte kad su ih pogodile granate u blizini Bahmuta u istočnoj Ukrajini te su ostali zarobljeni u zapaljenom kombiju. Iz organizacije su poručili da je grupa bila na zadatku procjene potreba civila u predgrađu Bahmuta gdje se odvijala najduža i najkrvavija bitka rata prije nego je u svibnju pala u ruke ruskih trupa.

The post Mračno upozorenje najmoćnijeg američkog generala Volodimiru Zelenskom: ‘Imate 45 dana!‘ first appeared on ABCportal.info.

Objava Mračno upozorenje najmoćnijeg američkog generala Volodimiru Zelenskom: ‘Imate 45 dana!‘ pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?