Ministrica Katić s Butkovićem o spojnoj točki brze ceste koja će povezati Zapadnu Hercegovinu i Dalmaciju

Ministrica Katić s Butkovićem o spojnoj točki brze ceste koja će povezati Zapadnu Hercegovinu i Dalmaciju

Link na izvornu vijest

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić sastala se danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu s ministrom mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Olegom Butkovićem, priopćeno je iz Federalnog ministarstva.

Ministrica Katić i ministar Butković razgovarali su o izgradnji mosta na rijeci Savi između Orašja i Županje. Istaknuto je da će se izgradnjom ovog mosta povezati autocesta A3 kroz Republiku Hrvatsku s autocestom Tuzla – Orašje.

Kako se navodi u priopćenju, tema susreta bile su i spojna točka između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske brze ceste Mostar – Široki Brijeg – Grude s autocestom kroz Dalmaciju gdje je usuglašeno intenziviranje radova, a što bi uveliko olakšalo putovanje žiteljima Bosne i Hercegovine kao i onima koji su u tranzitu kroz našu zemlju. Naglašena je i važnost integracije pograničnih područja koju Republika Hrvatska provodi prvenstveno u Općini Ravno, te u Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj županiji.

Ministar Butković izrazio je spremnost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske da ponudi svoja znanja i iskustva stečena kroz procese koje su uspješno proveli na polju digitalizacije, ali i velikih infrastrukturnih projekata, te u oblasti unutarnje i morske plovidbe.

– Vlada Federacije BiH će kroz aktivnosti Federalnog ministarstva prometa i komunikacija učiniti sve da Republika Hrvatska bude partner u ovim značajnim oblastima – rekla je tijekom susreta ministrica Katić.

Ministrica Katić i ministar Butković dogovorili su u narednim mjesecima intenziviranje suradnje i mogućnost sastanka resornih poduzeća iz Republike Hrvatske i Federacije BiH, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

The post Ministrica Katić s Butkovićem o spojnoj točki brze ceste koja će povezati Zapadnu Hercegovinu i Dalmaciju appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?