Srbija junački pala: Poljska u polufinalu EP

Srbija junački pala: Poljska u polufinalu EP

Link na izvornu vijest

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspjela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva pošto je u četvrtfinalu poražena od Poljske 3:1 (26:28, 25:15, 36:34, 25:17).

Orlovi nisu uspeli da naprave iznenađenje. Poljska predvođena sa klupe Nikolom Grbićem opravdala je ulogu favorita, ne samo u ovom meču već je i jedan od dva za osvajanje titule i našla se u novom polufinalu, trećem vezanom na evropskim prvenstvima.

A imala je šansu ekipa Igora Kolakovića u meču u Bariju. Dobila je prvi set posle velike borbe 28:26. Poljaci su munjevito uzvratili u drugom 25:15, ali Srbija nije istakla belu zastavu, kao što je umela u nekoliko sličnih ranijih prilika.

Sve vreme su imali borbeni stav igrači u plavim dresovima. U trećem setu vodila se epska borba. Jeste Srbija napravila nekoliko grešaka kada je mogla da ode na +2, imala je i dve set lopte. Doduše uspela je da spasi i šest Poljaka. Ali nije sedmu i ekipa Nikole Grbića dobila je set 36:34.

Tako dobijen treći set bio je veliki impuls za favorite, a prilično iscedio Orlove. Orlove, kojima za utehu ostaje činjenica da su se zaista sjajno postavili i pružili dostojan otpor jednoj od najjačih svetskih reprezentacija i može podignuta čela da napusti kontinentalnu smotru.

Kod pobednika najefikasniji bio je Lukaš Kačmarek sa 21 poenom, dok je Vilfredo Leon zabeležio 19. Toliko je zabeležio i najefikasniji u timu Srbije Dražen Luburić, dok je Miran Kujundžić zabeležio 15.

Srbiji sada sledi ipak najznačajnija akcija ove godine. To je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji se održava u Japanu od 30. septembra do 8. oktobra. 

Sportklub.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?