Ogrešević: Schmidt treba smijeniti Dodika ili se povući s pozicije

Ogrešević: Schmidt treba smijeniti Dodika ili se povući s pozicije

Link na izvornu vijest

Predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) Nermin Ogrešević pozvao je visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta da hitno smijeni predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ili da se povuče s te pozicije.

– Visoki predstavnik se jučer ili prepao Milorada Dodika ili se radi o fingiranom sukobu s njim s ciljem pripreme za konačnu realizaciju velikosrpske ideje, kazao je.

Također je izrazio zabrinutost zato dio bošnjačkih političara koji su u vlasti ne reagije, posebno se referirajući ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića.

– Dodik je očito prešao sa riječi na djela, što se vidi u svakodnevnom antiustavnim djelovanju. Kulminacija su prijetnje da će Srbi napustiti državne institucije, a atmosfera je po mnogo čemu slična onoj s početka devedesetih godina prošlog stoljeća. Dok srpsko vodstvo prijeti i aktivno radi na razgradnji države, probosanski blok je razjedinjen i u višegodišnjoj defanzivi, kazao je Ogrešević.

Zbog toga je, tvrdi, nužna hitna reakcija i grupisanje svih političkih i drugih snaga koje će se oduprijeti i Dodikovoj secesionističkog politici, saopćeno je iz NES-a.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?