Spektakl na prepunom Tašmajdanu: Partizan pobijedio Fuenlabradu

Spektakl na prepunom Tašmajdanu: Partizan pobijedio Fuenlabradu

Link na izvornu vijest

Košarkaši Partizana na Tašmajdanu su bili bolji od Fuenlabrade rezultatom 93:63 u prijateljskom meču.

Kako je iz kluba saopšteno, kapacitet je 7.000 mesta i sve karte su rasprodate, a navijači su napravili spektakularnu atmosferu

Da podsetimo, kada je naša zemlja bila pod sankcijama košarkaši Partizana su domaće utakmice igrali u predgrađu Madrida, Fuenlabradi i tako se rodilo veliko prijateljstvo.

Partizan je te godine sa klupe predvodio upravo Želimir Obradović savetovan od strane Aleksandra Nikolića, a crno-beli su osvojili Evroligu nakon čudesnog koša Aleksandra Saše Đorđevića u finalnim sekundama protiv Huventuda.

Svi navijači Fuenlabrade su srčano podržavali Partizan, a prijateljski odnosi između dva kluba i njihovih navijača ni posle 31 godine ne jenjava.

Baklje, prskalice i konstantna pesma sa tribina dizala je raspoloženje igračima i jedne i druge ekipe, ali kvalitet košarke zaista nije bio na previše visokom nivou.

Foto: Starsport

Partizan je od samog starta dominirao i na kraju imao ogromnih 30 poena prednosti uz 31/59 iz igre, 22 skoka, 21 asistenciju i 11 ukradenih lopti.

Već u završnici prve četvrtine crno-beli su stekli dvocifrenu prednost, pa su na kraju ovog dela vodili sa 24-13. Nije mnogo prošlo od drugog perioda kada je premašeno i 20 razlike, dok su na poluvremenu izabranici Željka Obradovića vodili sa 50-28.

Nije se u drugom delu postavljalo pitanje pobednika ovog susreta, već samo krajnje razlike, ukoliko je i ona bila bitna u ovakvom duelu. Na kraju je iznosila +30, a u jednom momentu psolednje četvrtine je bila i na nivou od 38 poena (81-43).

Najefikasniji je bio Kevin Panter sa 14 poena, Kaminski ga je pratio sa 13 poena, dok je 12 imao Smailagić, a po 9 Doužer i Trifunović i terba spomenuti Jaramaza, Vukčevića i Koprivicu koji su imali po 8 poena.

B92.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?