Preminuo legendarni hrvatski pjevač Milo Hrnić

Preminuo legendarni hrvatski pjevač Milo Hrnić

Link na izvornu vijest

Nakon duge i teške bolesti umro je legendarni pjevač Milo Hrnić (73), doznaje Dubrovački dnevnik.

Hrnić je prodao više od milijun nosača zvuka, izdao je 20 albuma i preko 200 pjesama.

Tri puta je tijekom 80-ih bio pobjednik Splitskog festivala s pjesmama Vrati se, Dalmacijo, ljubav si vječna i Dobra večer prijatelji, hitovima koji se i danas rado slušaju i pjevaju. Okušao se i u politici te je bio član Gradskog vijeća grada Dubrovnika, prvo kao čelnik HNS-a, a onda kao nezavisni vijećnik.

Dubrovčani su ga s Terezom Kesovijom 2004. godine proglasili pjevačem stoljeća grada Dubrovnika.

Rođen je u glazbenoj obitelji 3. veljače 1950. godine. Njegov polubrat Antun Simatović bio je osnivač Poklisara – gospel pop benda, aktivnog od 1974. do 1988. godine. Hrnić upravo za polubrata Antuna kaže da je bio njegov najveći glazbeni i životni uzor.

Roditelji su Milu krstili imenom Bože, koje je dobio po djedu. Majka ga je od milja prozvala Milo pa su ga upravo po tom imenu poznavali prijatelji i profesori u školi. Ime je službeno promijenio tek kad se ozbiljno počeo baviti glazbom.

Nakon što je završio srednju školu Hrnić je otišao ploviti. 1965. godine je kao pomorac u Indijskom oceanu doživio strašno nevrijeme. Zajedno s ostatkom posade sudjelovao je u akciji spašavanja dvadeset lokalnih ribara koji su doživjeli brodolom i ističe kako je neopisiv osjećaj spasiti nečiji život, piše Biografija.com.

Hrnić taj događaj navodi kao jedan od najsretnijih u životu. Za ono što su učinili bili su proglašeni počasnim građanima luke Bombaj. Nakon višegodišnje prekooceanske plovidbe Hrnić je odlučio da više neće ići ploviti pa se posvetio svojoj najvećoj ljubavi – glazbi.

Post Preminuo legendarni hrvatski pjevač Milo Hrnić je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?